Roditelji: Koreografkinja i vođa opljačkali decu?!

Prevarili folkloraše KUD „Budućnost“

Roditelji: Koreografkinja i vođa opljačkali decu?!

Društvo -
Deca su, umesto 10, ostala tri dana u Bugarskoj jer je nestalo 5.000 evra koje su dali za putovanje. Morali da kupe i povratnu kartu

BEOGRAD - Organizator puta Dragan Todorčević i koreografkinja Ivana Vasiljević iz Kulturno-umetničkog društva „Budućnost“ iz Dobanovaca prisvojili su skoro 5.000 evra od putovanja u Bugarsku, na koje su odveli 31 dete, tvrde roditelji čija su deca bila na ovom putu.NevericaNaime, svako dete put u Bugarsku platilo je 170 evra za deset dana, ali su deca u Srbiju vraćena već posle trećeg, jer je, navodno, organizatorima nestalo novca. Svako dete dalo je još po 50 evra za povratnu kartu, što znači da ih je trodnevni boravak u Bugarskoj koštao 220 evra. Grubom računicom dolazimo do svote od skoro 5.000 evra! Ako uzmemo u obzir da je svako dete dalo po 220 evra, a da su samo tri dana od predviđenih 10 deca provela u Bugarskoj, proističe da su organizatori prisvojili oko 160 evra po detetu.- Kad mi je sin javio da se vraća jer više nemaju novca, nisam mogla da verujem, a tek kad sam čula da su svi morali da daju još 50 evra, odmah sam slučaj prijavila policiji. Mi smo njima uplatili 170 evra za pun pansion, oni su otišli 23. jula, a vratili su se 26. Bili smo na sastancima, ali niko ne zna da nam kaže gde su pare - kaže Olga Ð.Roditelji kažu da su deci uzeli pare za povratak kući od džeparca koji su ponela.- Svima su uzeli po 50 evra kako bi mogli da plate kartu. Najgore od svega je to što smo mi novac dali njima na poverenje, nismo dobili priznanice i sad ne znamo kako to da dokažemo - očajna je Olga.Bez odgovoraDragoljub Pleša, predsednik KUD „Budućnost“, kaže da su se deca vratila jer je organizatoru Todorčeviću iz nepoznatog razloga nestalo novca.- Ja sam protiv Dragana i Ivane podneo krivičnu prijavu, neću da se ugled KUD blati zbog njih. Mi smo napravili ugovor s Todorčevićem, koji je i ranije vodio decu na razna putovanja, a koreografkinja je prikupljala pare, koje je, navodno, dala njemu - kaže Pleša.Do zaključenja broja Todorčević i Vasiljevićeva nisu odgovarali na naše pozive.

I MUP reagovaoISTRAGA U TOKU Iz Ministarstva unutrašnjih poslova kažu da je policija već preduzela mere iz svoje nadležnosti, a po priojavi roditelja i predsednika KUD "Budućnost".- Preduzeli smo mere po prijavi. O svemu smo obavestili Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu, koje je naložilo policiji da prikupi sva potrebnih obaveštenja, nakon čega će se nastaviti rad na ovom slučaju - kažu iz MUP, ali nisu želeli da saopšte detalje istrage.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track