SEĆANJE NA HEROJA: 23 godine od smrti majora Milana Tepića!
Foto: Ministarstvo Odbrane Srbije

Da se ne zaboravi

SEĆANJE NA HEROJA: 23 godine od smrti majora Milana Tepića!

Društvo -
Major Milan Tepić poginuo je pre 23 godine dok je branio centralno skladište borbenih sredstava u selu Bedenik u blizini Bjelovara, od hrvatskih paravojnih formacija koje su opkolile skladište. S njim je tada poginuo i vojnik na odsluženju vojnog roka Stojadin Mirković

BEOGRAD - U Beogradu je danas održan komemorativni skup povodom junačke pogibije majora Milana Tepića, koji je život izgubio na današnji dan pre 23 godine, braneći centralno skladište borbenih sredstava u selu Bedeniku u blizini Bjelovara, od hrvatskih paravojnih formacija koje su opkolile skladište.

Major Tepić je tada digao u vazduh vojno skladište, ali i sebe. S njim je poginuo i vojnik na odsluženju vojnog roka Stojadin Mirković, koji je uprkos naređenju ostao uz majora Tepića, dejstvujući iz oklopnog transportera po neprijatelju sve dok nije pogođen protivoklopnim projektilom.

Foto: ministarstvo odbrane Srbije
Foto: ministarstvo odbrane Srbije

Major Tepić je za svoj podvig proglašen narodnim herojem. Na današnjem komemorativnom skupu venac Ministarstva odbrane i Vojske Srbije položila je delegacija koju je predvodio pukovnik Čedomir Dupor iz Uprave za logistiku, a o majoru Tepiću govorio je njegov klasić, general u penziji Ljubomir Samardžić.

Vence kraj spomen-ploče ispred Kliničko-bolničkog centra „Dragiša Mišović“ položili su i članovi porodice, predstavnici Kluba generala i admirala, delegacije udruženja koje neguju slobodarske tradicije Srbije, a komemoraciji su prisustvovali i brojni prijatelji i građani koji poštuju herojski čin majora Milana Tepića.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track