SEKTAŠ: Zoran Živković ide na skupove čoveka koji tvrdi da je sreo Isusa!
Foto: Fonet, Marina Lopičič

Nekad s premijerima, sad sa Hristovim drugom

SEKTAŠ: Zoran Živković ide na skupove čoveka koji tvrdi da je sreo Isusa!

Društvo -
Zoran Živković prihvatio poziv da učestvuje na svetskom samitu mira u Seulu, čiji je organizator vođa kontroverzne sekte Li Men Hi. Vođa kulta tvrdi da je lično sreo Isusa u Južnoj Koreji i da je video događaje iz apokalipse

BEOGRAD - Zoran Živković, bivši premijer Srbije i predsednik Nove stranke, prihvatio je poziv da učestvuje na samitu mira u organizaciji vođe jedne od najkontroverznijih sekti u svetu Li Men Hija, koji tvrdi da je sreo Isusa Hrista u Južnoj Koreji!

Naime, u toku ove nedelje, 17. i 19. septembra, u Seulu je održan svetski samit mira WARP, na temu „Dijalog za međusobno razumevanje i mir u svetu“, a njegov organizator je Li Men Hi, koji je ujedno čelnik crkve Isusa Hrista Šinčonđi, jednog od najkontroverznijih verskih kultova na svetu.Prema pisanju Jutarnjeg lista, jedan od govornika na samitu je i Stjepan Mesić, bivši hrvatski predsednik, a pozivu su se odazvali i bivši čelnici Rumunije, Kosova, Ekvadora, Perua, Nepala, Mongolije, Južnoafričke Republike, Jordana, Argentine, Albanije, bivši član predsedništva BiH Haris Silajdžić, ali i naše gore list Zoran Živković, bivši premijer!

Lider Nove stranke Zoran Živković sa vođom kulta Li Men Hijom
Lider Nove stranke Zoran Živković sa vođom kulta Li Men Hijom

Inače, Živković se s vođom kulta sreo i u martu ove godine.- Prema navodima južnokorejske štampe, sledbenici ove crkve veruju da je njihov vođa besmrtan! S druge strane, Li Men Hi kaže da će Bog odlučiti o njegovoj besmrtnosti. Za crkvu kažu da je slična severnokorejskom totalitarnom režimu. Pre dve godine održan je sličan samit, čemu je prethodila agresivna kampanja vrbovanja stranaca kako bi učestvovali ili volontirali na skupu. Privukli su hiljade stranaca, ali kad se pročulo ko stoji iza samita, mnogi su otkazali dolazak. Ipak, i pored toga, olimpijski stadion u Seulu bio je krcat - piše Jutarnji list.Li Men Hi tvrdi da je sreo Isusa Hrista u Južnoj Koreji, kao i da je čuo i video događaje iz apokalipse!- Zbog lošeg imidža u južnokorejskoj javnosti Li Men Hi svoje aktivnosti je preselio u inostranstvo, gde se susretao s mnogim svetskim čelnicima i diplomatama - navodi Jutarnji.

Kako da ne ispoštujeŽIVKOVIĆ SE UČESNICIMA OBRATIO U VIDEO-PORUCIKako saznajemo u Novoj stranci, Živković nije otišao na pomenuti samit, već se okupljenima obratio u video-poruci.- Živković je pozvan, ali nije mogao da ode. Javio se okupljenima putem video-poruke, i to prvi dan samita 17. septembra - poručili su iz NS.

MašalaI CVETKOVIĆ SE SREO SA SEKTAŠEMJoš jedan bivši premijer nije mogao da odoli pozivu Li Men Hija. S vođom poznatog kulta sreo se i Mirko Cvetković, i to u martu ove godine, kad i Zoran Živković. Njih dvojica tada su s vođom kulta razgovarali o miru u svetu i potpisali sporazum o solidarnosti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja