Selaković pozvao advokate na nastavak pregovora
Foto: Nebijša Mandić

Apeluje na prekid štrajka

Selaković pozvao advokate na nastavak pregovora

Društvo -
Verujemo da samo zajedničkim dijalogom i daljim pregovorima možemo doći do svima prihvatljivih rešenja za sva otvorena pitanja. istakao je ministar pravde

BEOGRAD - Ministar pravde Nikola Selaković uputio je danas dopis svim advokatskim komorama u Srbiji u kojem ih u ime Vlade i Ministarstva poziva da nastave razgovore u vezi sa problemima koje su izneli kao relevantne u prethodnom periodu.

"Verujemo da samo zajedničkim dijalogom i daljim pregovorima možemo doći do svima prihvatljivih rešenja za sva otvorena pitanja", naveo je ministar Selaković u dopisu.

On je apelovao na rukovodstvo advokatskih komora i sve advokate u državi da prekinu sa obustavom rada i nastave dalje pregovore sa Ministarstvom pravde, jer "samo putem konstruktivnog dijaloga može biti pronađen kompromis u vezi sa svim zahtevima advokature u Srbiji".

Advokati u Srbiji štrajkuju od 17. septembra. Oni zahtevaju izmene Zakona o javnim beležnicima, kako bi se i njima omogućilo da sastavljaju ugovore koje bi notari overavali, da se smanje stope za obračun paušalnog poreza i smenu ministra Nikole Selakovića.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track