SELAKOVIĆ: Zakon o uzbunjivačima uskoro pred vladom!
Foto: Beta

U tku rad na konačnoj verziji

SELAKOVIĆ: Zakon o uzbunjivačima uskoro pred vladom!

Društvo -
Selaković je ukazao da je Srbija posvećena pregovorima o članstvu u EU i da ulaže velike napore na uspostavljanju vladavine prava, posebno u oblasti unapređenja poštovanja ljudskih i manjinskih prava. Predstavnici SE ocenili su da su "pomaci koje je Srbija učinila vidljiv

BEOGRAD - Ministar pravde Srbije Nikola Selaković najavio je u razgovoru sa delegacijom Saveta Evrope da će Nacrt zakona o zaštiti uzbunjivača "u najskorije vreme" biti prosleđen vladi na usvajanje, saopštilo je danas Ministarstvo pravde.

Selaković je delegaciji SE rekao i da je u toku rad na konačnoj verziji Nacrta zakona o zaštiti prava na suđenje u razumnom roku.

Glavna tema razgovora s delegacijom SE koju je predvodio zamenik direktora za političku saradnju Danijel Kočab, kasno sinoć, bio je napredak Srbije u oblasti ljudskih prava, a predstavnici SE interesovali su se pre svega za nacrt Akcionog plana za poglavlje 23 u pregovorima sa EU.

Selaković je ukazao da je Srbija posvećena pregovorima o članstvu u EU i da ulaže velike napore na uspostavljanju vladavine prava, posebno u oblasti unapređenja poštovanja ljudskih i manjinskih prava. Predstavnici SE ocenili su da su "pomaci koje je Srbija učinila vidljivi", navodi se u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track