SINA SAM VASPITALA DA ŠTITI SLABIJE: Fedor bi još živeo da je bio kukavica
Foto: KURIR

Prošla godina od ubistva mladića

SINA SAM VASPITALA DA ŠTITI SLABIJE: Fedor bi još živeo da je bio kukavica

Društvo -
Vaspitavala sam ga da bude dobar čovek i drug i zato ga više nema, kaže Ljubica, majka mučki ubijenog Fedora Frimermana
1 / 20 Foto: KURIR

BEOGRAD - Vaspitala sam ga da štiti slabije, da bude dobar čovek, drug i zato ga više nema. Da je bio kukavica i gledao sa strane danas bi bio živ - rekla je sinoć u neverici, sa puno bola Ljubica, majka Fedora Frimermana (30), koji je prošle godine na jučerašnji dan na smrt pretučen ispred splava "Saund" na Novom Beogradu.

Tog splava više nema na istom mestu, ali bol i tuga njegovih najbližih koji su sinoć u 20 sati došli da na starom sajmištu zapale sveće, čini se, ni posle godinu dana ne jenjavaju.- Moj brat je stradao, njega nema više i to nas još uvek boli. Ovim akcijama želimo da pomognemo društvu da se ovako nešto nikad ne ponovi - kazao je Filip Čolović, Fedorov brat, i dodao da veruje da država funkcioniše pravedno, te da će presuda biti pravična i da će optuženi biti osuđeni u skladu s onim što su uradili.

Fedor je trenirao košarku, bio je duhovit momak, omiljen u društvu. Njegovi drugovi pokreću niz akcija, organizuju košarkaški turnir i rade na formiranju fondacije koja će se zvati njegovim imenom.(J. R.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track