SRAMOTA: Prodaju bube u hrani, pa sad traže 10 miliona!
Foto: Kurir Štampano

Gazda „Bonžite“ tuži NOPS

SRAMOTA: Prodaju bube u hrani, pa sad traže 10 miliona!

Društvo -
Preduzeće „Ravanica“ traži odštetu od Nacionalne organizacije potrošača jer su objavili fotografiju na kojoj se vidi insekt u slatkišu

BEOGRAD - Društveno preduzeće „Ravanica“ iz Ćuprije, proizvođač „bonžite“, tužilo je Gorana Papovića, predsednika Nacionalne organizacije potrošača Srbije (NOPS), i traži odštetu od 10 miliona dinara. Naime, tužba je usledila nakon što je NOPS objavio fotografiju na kojoj se vidi buba u „bonžiti“. U NOPS kažu da su preduzeli sve mere u skladu sa zakonom u cilju zaštite potrošača i pomoći proizvođačima ukazivanjem na higijensko-sanitarne propuste.- Mi smo ukazali i dokazali da je u proizvodu „bonžita“ pronađena buba, a ovo je klasičan pokušaj zastrašivanja udruženja. Da su se lepo izvinili potrošaču i organizaciji potrošača, mi bismo to podržali i pohvalili, ali umesto toga oni traže 10 miliona dinara, što je potpuna besmislica i demonstracija sile - kaže Papović i dodaje da se „Ravanica“ odlučila da novac troši na sudske takse umesto na unapređenje uslova proizvodnje.Iz Nacionalne organizacije potrošača Srbije kažu da će po okončanju postupka zahtevati podatak koliko je „Ravanicu“ koštao ovaj spor.Podsetimo, pre tri meseca, kada je NOPS objavio fotografiju s bubašvabom u „bonžiti“, poljoprivredna inspekcija je odmah izašla na teren, međutim, bila im je onemogućena kontrola. Generalni direktor „Ravanice“ Radosav Đorđević prekinuo je kontrolu uz obrazloženje da ima hitan sastanak. Na zahtev inspektora da nastavi kontrolu, direktor mu je rekao da to ne može da učini jer svi odgovorni moraju da napuste fabriku.

Revoltiran... Goran Papović, NOPS
Revoltiran... Goran Papović, NOPS

Neće da komentarišuSVI SU NA KOLEKTIVNOM ODMORUPokušali smo da stupimo u kontakt s nekim od nadležnih u „Ravanici“, međutim, jedan radnik nam je rekao da se njihovo radno vreme davno završilo.- Prošlo je dva sata, a i svi su na kolektivnom odmoru - kazao je radnik. Nakon što smo mu rekli da bi bilo poželjno da se neko javi, on je drsko odgovorio:- Jao, brate... Pa nemoj ja da dođem pa da ti napišem tekst.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track