SREĆNA MAJKA: Moja ćerka Anastasija je pobedila opaku bolest!

Devojčica bolovala od Vilmsovog tumora

SREĆNA MAJKA: Moja ćerka Anastasija je pobedila opaku bolest!

Društvo -
Opet smo zdrava porodica zahvaljujući vama koji ste pokrenuli akciju i omogućili joj da ode u Ameriku na operaciju, priča Milanka Matijević

BEOGRAD - Ćerka mi je pravi borac! Nismo mogli da pričamo da je ozdravila dok nismo bili potpuno sigurni! Sada mogu da vam kažem da se uspešno oporavila, pobedila opaku bolest i da počinje da se raduje i bude bezbrižna kao i svako dete.Ovo je juče za Kurir ispričala Milanka Matijević iz Erdevika, majka petogodišnje Anastasije, za koju smo prošle godine prikupljali novac kako bi otišla u američki grad Memfis jer je hitno morala na operaciju bubrega i pluća. Devojčica je bolovala od Vilmsovog tumora, a za odlazak u Ameriku bilo je potrebno skupiti 15.000 evra. Nedavno su joj lekari rekli da je hemoterapija bila uspešna i da je ozdravila.

Ispunio joj se san- Opet smo srećna i zdrava porodica, a na svemu tome mogu da zahvalim vama koji ste pokrenuli humanitarnu akciju i omogućili mojoj ćerki da ode u Ameriku na operaciju - kroz suze priča Milanka i nastavlja:- Stalno je govorila kako će da ozdravi i da se vrati kući. Kada su operacija i lečenje u Americi bili završeni, mi smo se vratili u Srbiju, ali tada je još sve bilo neizvesno. Nastavili smo sa hemoterapijama i odlascima kod doktora. Anastasija bi svaki put kad krenemo rekla: „Mamice, hoće li meni opet da poraste kosa? Ja želim da imam dugu kosu i da mi ti praviš frizure“. Iako mi se srce cepalo u tom trenutku, znala sam da će joj se želja ispuniti - kaže majka Milanka i dodaje da je njena ćerka uvek bila puna pozitivne energije.- Uvek je bila spremna da se igra. Čak je u bolnici bila organizator svih igara. Ma, ona je prava mala čigra - presrećna je majka Milanka.Najteže bratuPrema njenim rečima, najteže je bilo Anastasijinom bratu Stefanu, koji je ostao kod kuće kada je ona išla na operaciju i lečenje.- Plakao je kao kiša svaki put kada se odvajao od sestrice. Ona, onako sićušna, stalno mu je govorila: „Bato, stižem ja brzo, ti spremi sve igračke da se igramo“. Evo ih sada su najsrećniji brat i sestra na svetu - kaže Milanka.Podsetimo, Anastasija je bolovala od Vilmsovog tumora, koji je najčešći maligni tumor kod dece. Napada bubrege i ima tendenciju ka metastazama, naročito na plućima, kostima, jetri i mozgu. Anastasija je operisana u klinici u Memfisu, gde su joj lekari odstranili ceo desni bubreg, deset odsto levog i operisali pluća.

Donator Dušan BajatovićDEVOJČICI ŽELIM DIVNO DETINJSTVO!Samo dva dana nakon što je Kurir pokrenuo humanitarnu akciju, mnoge poznate ličnosti su se javile sa željom da pomognu maloj Anastasiji. Za dva dana prikupili smo svih 15.000 evra, a najveći deo novca dali su pevačica Svetlana Ceca Ražnatović i direktor „Srbijagasa“ Dušan Bajatović.- Nemam reči kojima bih opisao sreću koju osećam zbog uspešnog oporavka male Anastasije. Nije postojao lepši i humaniji način da se iskoristi novac. Porodici želim svu sreću, a devojčici divno detinjstvo - poručio je Bajatović.

Hronologija- u junu 2013. godine porodica Matijević saznaje da mala Anastasija boluje od Vilmsovog tumora- odmah počinje prikupljanje neophodnih 15.000 evra- nakon što je Kurir pokrenuo akciju, za dva dana sakupljen celokupan iznos- u oktobru prošle godine mala Anastasija operisana u Memfisu- u novembru se vraćaju u Srbiju- pre nekoliko meseci završila sa hemoterapijama- danas je Anastasija zdrava devojčica

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja