STANJE NA GRANICI: Na Batrovcima se čeka tri sata
Foto: Fonet

Letnji špic

STANJE NA GRANICI: Na Batrovcima se čeka tri sata

Društvo -
Na ostalim graničnim prelazima nema većih zadržavanja

BEOGRAD - Na izlazu iz Srbije ka Hrvatskoj na graničnom prelazu Batrovci trenutno se čeka oko tri sata prema poslednjim podacima Uprave granične policije.

Kako je saopštio Auto moto savez Srbije, na ostalim graničnim prelazima zadržavanja su oko 30 do 40 minuta.Prema meteorološkoj prognozi, tokom poslednjeg vikenda u ovom mesecu vozače očekuju povoljni vremenski uslovi za obavljanje saobraćaja.

Kako se turistička sezona bliži kraju pojačan intezitet saobraćaja očekuje se posebno na najfrekventnijim putnim pravcima pa AMSS vozačima savetuje da brzinu kretanja prilagode uslovima na putu, i da poštuju saobraćajne propise. Zbog povoljnih vremenskih prilika na mnogim deoncama izvode se radovi pa je poštovanje saobraćajne signalizacije obavezno.

AMSS podeća da je u vreme letnje turističke sezone vreme zadržavanja na graničnim prelazima promenljivo i teško predvidljivo, a da se ovog vikenda očekuje još jedan talas pojačanog saobraćaja na Koridoru 10 koji iz pravca Bugarske vodi ka Mađarskoj ili Hrvatskoj, što može ponovo izazvati duge kolone i višesatna zadržavanja na pojedinim graničnim prelazima.

AMSS zato savetuje svima koji planiraju put ka zapadnom delu Erope da krenu pre ili posle vikenda ili koriste manje frenkventne granične prelaze i pripreme se za moguća duža zadržavnja na graničnim prelazima. Da bi se izbegla višesatna zadržavanja za ulazak u Mađarsku treba koristiti granični prelaz Bački Breg koji je zapadnije od Kelebije i Horgoša, otvoren je 24 sata, a put do njega vodi preko Sombora i Bezdana ka mađarskom gradu Baji.

Granični prelaz Kelebija je otvoren non-stop za sve državljane, a umesto graničnog prelaza Batrovci sa Hrvatskom, gde se takođe očekuje veliki pritisak, može se koristiti granični prelaz Šid.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track