Stefanović: Akcija protiv bahatih vozača kod škola
Foto: Tanjug

Predstavljen Pravilnik o bezbednosti dece

Stefanović: Akcija protiv bahatih vozača kod škola

Društvo -
Početak školske godine je prilika da se svi podsetimo na značaj bezbednosti dece u saobraćaju, naveo je ministar policije

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da će policija, u narednih mesec dana, postavljanjem radara i strožom kontrolom propuštanja dece na pešačkim prelazima sprečiti, kako se izrazio, bahato i nasilničko ponašanje vozača u blizini škola.

"Početak školske godine je prilika da se svi podsetimo na značaj bezbednosti dece u saobraćaju", rekao je Stefanović u Osnovnoj školi "Svetozar Miletić", u beogradskoj opštini Zemun, prilikom predstavljanja Pravilnika o bezbednosti dece.

On je ocenio da je to važna akcija, koja se sprovodi s ciljem da nijedno dete u Srbiji ne strada u blizini škole. Ministar je istakao da će direktori svih osnovnih škola moći da se obrate policijskoj upravi povodom Pravilnika o bezbednosti dece u saobraćaju kao i da će sami roditelji, kroz saradnju sa policijom, moći aktivnije da učestvuju u povećanju bezbednosti dece u saobraćaju.

Pripadnici Saobraćajne policije su na improvizovanom pešačkom prelazu ispred te zemunske škole pokazali deci kako se bezbedno prelazi ulica i kako da poštuju saobraćajne propise.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track