Stefanović: Do sada suspendovano 5 žandarma
Foto: Marina Lopičić

Istraga u toku

Stefanović: Do sada suspendovano 5 žandarma

Društvo -
Nijednu činjenicu iz istrage više neću da komentarišem. Kada se završi istraga u saradnji sa tužilaštvom, kazaćemo rezultate, naveo je ministar

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović rekao je danas da je do sada suspendovano pet pripadnika Žandarmerije koji su učestvovali u incidentu u kojem je pretučen brat premijera Aleksandra Vučića Andrej.

Andreja Vučića i dvojicu pripadnika premijerovog obezbeđenja pretukli su u nedelju u Beogradu pripadnici niškog odreda Žandarmerije. Pojedini mediji objavili su da je do incidenta došlo pošto Vučić i obezbeđenje nisu želeli da se legitimišu na poziv policije koja je obezbeđivala grad tokom Parade ponosa. Stefanović je novinarima rekao da su suspendovani pripadnici Žandarmerije koji su neposredno ili komandno učestovovali u incidentu.

"Nijednu činjenicu iz istrage više neću da komentarišem. Kada se završi istraga u saradnji sa tužilaštvom, kazaćemo rezultate", rekao je Stefanović.

Na pitanje da li se istražuje žasto je sa Andrejem Vučićem bilo obezbeđenje premijera Srbije, Stefanović je rekao: "Istraga će utvrditi sve činjenice, ali mi ne utvrđujemo šta je priroda nečijeg kretanja, već šta je incident, da li je bilo elemenata krivičnog dela". Upitan kako komentariše navode da je napad na Andreja Vučića u stvari napad na premijera, Stefanović je rekao da se ništa ne prepušta slučaju, ali da bi sve detalje trebalo da ima početkom sledeće nedelje, kada se očekuje zvršetak istrage.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track