Stefanović: Parada ponosa nije zabranjena, za sada
Foto: Marina Lopičić

Uoči 28. septembra

Stefanović: Parada ponosa nije zabranjena, za sada

Društvo -
Biro zadržava pravo da to učini ako u narednim danima bude procenjeno da će bezbednost građana biti ugrožena, naveo je ministar policije

BEOGRAD - Biro za koordinaciju službi bezbednosti nije zabranio održavanje Parade ponosa zakazane za nedelju, 28. septembra.

"Biro za koordinaciju službi bezbednosti uprkos različitim mišljenjima nije zabranio održavanje Parade ponosa u nedelju, 28. septembra", saopštio je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, nakon sednice Biroa.

Kako je dodao, Biro zadržava pravo da to učini ako u narednim danima bude procenjeno da će bezbednost građana biti ugrožena.Stefanović je pozvao građane da sačuvaju ustavni poredak, mir i stabilnost, " da niko ne ruši ni našu zemlju, ni naš grad, da niko ne napada organe bezbednosti, jer su oni tu da omoguće zakonitost i pravo svima da žive slobodno".

On je novinarima u vladi, izjavio i da je na sednici Biroa, kojoj su prisustvovali predstavnici svih službi bezbednosti i tužilac za organizovani kriminal, razmatrano više tema.

Prema njegovim rečima, ključne su bile bezbednosna situacija u Raškoj i Sandžaku i bezbednosna procena za održavanje Prajda.

"Srbija i sve njene službe bezbednosti će se angažovati da sačuvaju mir, ustavni poredak, bezbednost svih građana na teritoriji svih opština, pa tako i na teritoriji šest opština Sandžaka", rekao je Stefanović i precizirao da je reč o tri opštine gde većinu stanovništva čine Bošnjaci, kao i o tri opštine gde većinu čine Srbi.Na tom zadatku, kako je rekao, angažovaće se mešovite grupe u kojima će biti predstavnici svih struktura, nadležnih ministarstava i bezbednosnih agencija."Naš posao je da sačuvamo mir i stabilnost u regionu, uprkos svih izazovima", zaključio je Stefanović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track