Stefanović: Sa Interpolom tragamo za automobilom stranih tablica!
Foto: Tanjug

Udes na Brankovom mostu

Stefanović: Sa Interpolom tragamo za automobilom stranih tablica!

Društvo -
Sa Interpolom i našim stranim partnerima utvrđujemo koje je godine u fabrici proizvedeno ovo vizilo, kome je prodato i da na takav način dođemo i do vlasnika vozila i eventualnog počinioca, rekao je Stefanović

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da je u udesu na Brankovom mostu, kada je stradao Luka Jovanović, učestvovalo vozilo koje je to noći najverovatnije imalo strane tablice.

Ministar bi, kaže, voleo da utvrđivanje činjenica ide mnogo brže i dodao da se trenutno radi analiza pronađenih delova automobila nakon udesa i u saradnji sa Interpolom traga za vozilom.

"Sa Interpolom i našim stranim partnerima utvrđujemo koje je godine u fabrici proizvedeno ovo vizilo, kome je prodato i da na takav način dođemo i do vlasnika vozila i eventualnog počinioca", rekao je Stefanović.

Prate se, kaže, i svi granični prelazi, "analiziraju video snimci od te noći, kao i administrativna linija i može da se kaže da je reč o vozilu koje je te noći najverovatnije imalo strane registarske oznake", što je ustanovljeno prema veličini tablice koja se vidi na video snimku.

Ministar je podvukao da je rešavanje tog slučaja potpuni prioritet za srpsku policiju, da se razmatra na najozbiljniji mogući način i da policija u ovom trenutku neće nikoga štiti i pored sličnih priča koje su se pojavile u javnosti.

"Policija neće nikoga štititi niti nam pada na pamet da nešto slično radimo. Trudićemo se i voleo bih da sve ide mnogo brže nego što se dešava u ovom trenutku, ali smo maksimalno posvećeni ovom poslu i učinićemo sve da u najkraćem roku pronađemo počinioca ovog zločina", ponovio je Stefanović.

http://www.youtube.com/watch?v=P-5BQofKMQQ

Ministar je dodao i da, na žalost, kamere koje su te noći radile nisu mogle da identifikuju registarksu tablicu automobila, već samo model vozila.

Stefanović je istakao da su pregledani i snimci sa svih postojećih kamera u bočnim ulicama koje su snimale saobraćaj u tom trenutku, neposredno pre i neposredno nakon toga, ali da se na svima tim video snimcima vidi ista stvar - samo marka vozila.

"Vidi se samo koje je vozilo u pitanju, ali nijedna kamera nije podešena tako, jer to i nisu kamere koje tome služe, da registruje tablice, odnosno registarsku oznaku vozila", rekao je ministar.

On je naveo i da je srpska policija, pored dopisa Interpolu i onoga što preduzima kriminalištička policija, uradila intervju i poligrafska testiranja sa svim licima koja su vlasnici istih vozila u zemlji i neke od njih isključila.

Stefanović je zaključio da se u saradnji sa Interpolom radi na utvrđivanju vozila koje ima oznake stranih država i policija hoće da pokaže da će uložiti svaki mogući napor da se taj slucaj šsto pre reši.

Na Brankovom mostu 26. jula Luku Jovanović udario je "mini moris kantrimen".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track