ŠTRAJK POLICIJE: Stefanović razgovarao sa predstavnicima Policijskog sindikata Srbije!
Foto: MUP Srbije

Inspekcija rada utvrdila da je štrajk nezakonit

ŠTRAJK POLICIJE: Stefanović razgovarao sa predstavnicima Policijskog sindikata Srbije!

Društvo -
Nakon sastanka ministar je ponovo pozvao sindikate koji štrajkuju da prekinu proteste i nastave razgovore. On je rekao da će se svakako nastaviti pregovore sa predstavnicima PSS i ukoliko drugi ne budu želeli, sa ovim reprezentativnim sindikatom biće dogovoren i potpisan novi kolektivni ugovor

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović razgovarao je danas sa predstavnicima reprezentativnog Policijskog sindikata Srbije i tom prilikom dogovoreno je da se već naredne nedelje započne nova runda razgovora o posebnom kolektivnom ugovoru za zaposlene u policije.

Nakon sastanka ministar je ponovo pozvao sindikate koji štrajkuju da prekinu proteste i nastave razgovore. On je rekao da će se svakako nastaviti pregovore sa predstavnicima PSS i ukoliko drugi ne budu želeli, sa ovim reprezentativnim sindikatom biće dogovoren i potpisan novi kolektivni ugovor.

„I Republička inspekcija rada utvrdila je da se radi o nezakonitom štrajku, zato pozivam sve da se vrate na posao. To je jedini način za rešavanje problema, jer zbog svega sada ispaštaju i građani i policajci koji neće primiti platu za period u kome nisu radili. Želimo da, deleći sudbinu svih u periodu fiskalne konsolidacije koji nas očekuje, pronađemo najbolje rešenje za ljude koji rade u policiji.“ poručio je ministar Stefanović.

Foto: MUP Srbije
Foto: MUP Srbije

Ministar je dodao i da će pokušati već do kraja godine da isplati jednu tranšu obaveza, a rekao je i da očekuje da krajem novembra ili početkom decembra stigne jedan kontigent novih uniformi koje policajci godinama čekaju.

Predsednik PSS Veljko Mijailović rekao je da je današnji susret predstavlja kontinuitet sastanaka koji se održavaju već nekoliko meseci.

„Mislim da je ovo jedini način za rešavanje sudbine svih zaposlenih u policiji. Ne vidim šta je sporno, jer smo sva važna pitanja već dogovorili i samo čekamo njihovu realizaciju. Ne razumam zašto neko blokira kolektivne pregovore. Mi se zalažemo za nastavak razgovora kako bi obezbedili najbolji položaj za policijske službenike u naredne tri godine. Ako država vodi računa o nama, moramo i mi voditi računa o građanima.“ naglasio je Mijailović.

http://www.youtube.com/watch?v=-APRtoQ0t9I

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track