Sumnjive nabavke u Zrenjaninu: Za šest klima dali čak milion dinara!
Foto: Kurir Štampano

BRUKA

Sumnjive nabavke u Zrenjaninu: Za šest klima dali čak milion dinara!

Društvo -
Gde su silni novci Direktor Goran Petković neće da obelodani dokumentaciju o javnim nabavkama vrednim više od 4,5 miliona

BEOGRAD - Nabavka alkoholnih pića u vrednosti od 900.000 dinara nije jedini greh rukovodstva Doma učenika srednjih škola „Angelina Kojić Gina“ iz Zrenjanina. Direktor Doma Goran Petković je na šest klima-uređaja 2012. spiskao neverovatnih 1.050.000 dinara, što znači da je svaki pojedinačno plaćen po 175.000 dinara. Zbog sumnjivih nabavki bivši član Upravnog odbora Doma učenika u ime zaposlenih Stevan Bakalov podneo je dve krivične prijave protiv N. N. izvršilaca.Papreni nameštaj- Vrednost svih klima-uređaja ne može biti veća od 200.000 dinara, a Petković je jedan plaćao 175.000 dinara. Protiv njega sam podneo i krivičnu prijavu jer mi nije dao na uvid dokumentaciju o sprovođenju više javnih nabavki za usluge štampanja, kupovinu nameštaja, kuhinjske opreme, popravke i drugo. Ukupna vrednost tih nabavki je više od 4,5 miliona dinara - rekao je Bakalov, koji je zbog prijave zloupotreba Agenciji za borbu protiv korupcije dobio otkaz u Domu učenika.

Bakalov navodi i da je izvršena neverovatna kupovina vozila za dom.- Polovan „fijat doblo“ metalik siv sa auto-placa plaćen je oko 8.300 evra. Cena takvog vozila na internetu je oko 4.500 do 5.000 evra. Još gore je što se vozilo posle nekoliko dana pokvarilo pa je popravka plaćena oko 1.000 evra - kaže Bakalov i naglašava da je, kao uzbunjivač Agencije za borbu protiv korupcije, kojoj je ove zloupotrebe prijavio, u Domu učenika dobio otkaz.Češlja i AgencijaU Agenciji za borbu protiv korupcije Kuriru je potvrđeno da se ta institucija „u vezi sa eventualnim zloupotrebama u Domu učenika ‚Angelina Kojić Gina‘ obratila nadležnim organima i zatražila od njih da je obaveste o preduzetim radnjama“.

Direktor PetkovićU TUŽILAŠTVU 46 PREDMETADirektor Doma učenika Goran Petković nije hteo da odgovara na pitanja u vezi sa optužbama, ali je potvrdio da je istraga o tom slučaju u toku.- Osnovno javno tužilaštvo iz Zrenjanina tražilo je dokumentaciju za 46 predmeta u vezi s javnim nabavkama i drugim stvarima i mi smo im sve dostavili. Kad završe svoj deo posla, znaće se da li je sve rađeno po zakonu ili ne - rekao je Petković za Kurir.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track