SVEDOK: Budala mi je prebila druga samo zato što ne voli strance!
Foto: Kurir Štampano

Vlado Arsov, prijatelj pretučenog Nemca, o napadaču

SVEDOK: Budala mi je prebila druga samo zato što ne voli strance!

Društvo -
Arsov, koji je te noći bio s Denisom Honigom, u policiji je identifikovao Stefana V. Nemac se oporavlja, a došli su mu i roditelji

BEOGRAD - Spasao sam ljudski život i pomogao policiji da uhvati napadače. Neka budala prebila mi je druga na ulici dok je kupovao pljeskavicu samo zato što „ne voli strance u Srbiji“.Ovo je ispričao Vlado Arsov, koji je u trenutku brutalnog napada bio sa Nemcem Denisom Honigom (27), na Zelenom vencu ispred fast fuda, u noći između petka i subote. Nesrećnog Nemca s leđa je udario osumnjičen je Stefan V. (22), nakon čega je ovaj lupio glavom o beton i ostao da leži nepomičan.Skočio na napadačaIstog trenutka Arsov je skočio na napadača, što su zabeležile sigurnosne kamere.- Sedim u Urgentnom centru jer dečko ima operaciju zbog unutrašnjeg krvarenja na mozgu. Glupavi srpski mentalitet - napisao je nakon tuče Arsov na svom Fejsbuk profilu. On je nakon nemilog događaja u policiji identifikovao Stefana V. i ostalu dvojicu mladića, naglasivši da je napadač pobegao, dok su njegovi drugovi ostali da pomognu. Pored Stefana V, privedeni su i Miloš L. i Ilija V, a prema Kurirovim saznanjima, te noći vraćali su se s rođendana.- Momci su se oko tri sata posle ponoći vraćali s žurke i svratili su da jedu. Tad je Stefan V. udario Denisa i pobegao. Međutim, ubrzo je priveden, a s njim i njegovi drugari Miloš L. i Ilija V., koji su ostali da pomognu onesvešćenom Nemcu polivajući ga vodom - kaže izvor Kurira.Honig je i dalje u Urgentnom centru, a juče su ga obišli roditelji koji su u toku noći doputovali iz Nemačke. Međutim, oni nisu želeli da daju izjave o daljim postupcima. Zna se samo da će Denis zasad ostati na lečenju u Srbiji dok ne bude mogao da bude transportovan u Nemačku.Dobro jeDirektor Kliničkog centra Miljko Ristić kaže da je posle operacije dečko stabilno.- Pacijent je svestan i komunikativan. Radili smo mu analizu pluća i krvnog pritiska, zasad je sve u redu. Malo je pospan, ali to je normalno posle ovakve povrede. Najbitnije je da nema glavobolje - kaže dr Ristić i dodaje da će pacijent biti dobro.

Pohvalili saradnju srpske policije i ambasade NEMAČKI MEDIJI BRUJE O NAPADUPolitičar opozicione nemačke partije Zeleni Folker Bek zatražio je da odgovor srpske vlade na premlaćivanje Nemca, učesnika skupa o pravima LGBT osoba, bude da dozvoli i zaštiti gej paradu.- Posle nasilja prema ovom homoseksualnom aktivisti mora odgovor srpske vlade biti da će dozvoliti i štititi gej prajd - tvitovao je ovaj nemački političar, dok nemački mediji pišu da se Nemačka ambasada u Beogradu u kontaktu sa vlastima trudi da se slučaj razreši.Oni prenose da je srpski ministar policije izrazio žaljenje zbog brutalnog napada.- Moramo, nažalost, potvrditi da je jedan nemački državljanin žrtva napada u Beogradu - rekla je portparol nemačkog Ministarstva inostranih poslova.Nemački mediji podsećaju da bi krajem meseca u Beogradu trebalo da se održi gej parada i navode da je to u širokim krugovima naroda sporan skup, kao i da su gej parade poslednjih godina bile zabranjene iz straha od nasilja.

Ministar StefanovićNAPALI GA ZBOG STRANOG JEZIKAMinistar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović istakao je juče u emisiji „Stav Srbije“ da je policija radila odlično.- Napad se najverovatnije dogodio zato što je povređeni govorio drugim jezikom. Dobra stvar je da je policija za 17 sati privela učesnike u tuči - rekao je Stefanović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track