TAMNA STRANA SRBIJE: Tukli Nemca dok je čekao hranu! (VIDEO)
Foto: Kurir Štampano

Tukla trojica

TAMNA STRANA SRBIJE: Tukli Nemca dok je čekao hranu! (VIDEO)

Društvo -
Stravično Denis Honig (27) operisan nakon što je zadobio povrede opasne po život posle napada na Zelenom vencu. Policija uhapsila izgrednike, čiji su napad zabeležile kamere

BEOGRAD - Beogradska policija uhapsila je trojicu nasilnika, koji su osumnjičeni da su preksinoć oko tri časa posle ponoći brutalno pretukli nemačkog državljanina Denisa Honiga (27) u Brankovoj ulici na Zelenom vencu dok je čekao u redu za pljeskavicu.Brutalno prebijanje stranog državljanina snimila je sigurnosna kamera na jednoj od obližnjih prodavnica, što je za Kurir potvrdio i Nebojša Stefanović, ministar unutrašnjih poslova Srbije. Policija je te snimke pregledala i pretpostavlja se da su oni pomogli u identifikaciji napadača.Prvi napadač koji je uhapšen priznao je da su osim njega u napadu na Nemca učestvovala još dvojica mladića i da je jedan od te dvojice udario Denisa pesnicom u glavu, posle čega je on pao, udarivši glavom o pod.

Policija je preostalu dvojicu napadača uhapsila u dva grada u Srbiji i oni su odvedeni na saslušanje. Honig, rodom iz Halea, koji je u Beograd došao zbog konferencije o pravima LGBT populacije, operisan je u Urgentnom centru, u kojem se oporavlja.Kako saznajemo iz izvora bliskih istrazi, mladić se u društvu dvojice prijatelja s nemačkim i srpsko-nemačkim državljanstvom vraćao iz noćnog provoda, kad je poželeo da večera u obližnjem kiosku brze hrane.- Njih trojica su svratila na pljeskavicu i tu su naleteli na grupu mladih Beograđana. Oni su već u redu za narudžbinu počeli da im dobacuju razne pogrdne reči na nacionalnoj osnovi, a glavni napadač im je doviknuo: „Pun mi je k...c ovih Nemaca!“ Uzeo je pepeljaru i Denisa udario u glavu. Mladić je pao na pločnik, a od siline udarca izgubio je svest - objašnjava naš sagovornik i dodaje da su potom došle Hitna pomoć i policija.Da su povrede mogle da budu fatalne za Kurir je potvrdio direktor Kliničkog centra Srbije Miljko Ristić.- Nemačkog državljanina doveli su sa epiduralnim hematomom, odnosno krvarenjem u glavi. Reč je o teškim telesnim povredama opasnim po život. Da nije brzo operisan na našem odeljenju za neurohirurgiju, mladić bi preminuo. Trenutno je u svesnom stanju, komunikativan je i nema neurološke ispade - objasnio je Ristić.

Mesto zločina... U ovaj frižider je Denis udario glavom nakon napada
Mesto zločina... U ovaj frižider je Denis udario glavom nakon napada

U znak protesta povodom ovog izolovanog incidenta, NVO Labris organizovala je protestnu šetnju od hotela „Metropol“ do Skupštine grada Beograda. Njima se pridružio i nemački ambasador u Beogradu Hajnc Vilhelm, koji je potom posetio povređenog Honiga u bolnici.- Naše misli su sa žrtvom i nadam se da će se oporaviti bez trajnih oštećenja - rekao je ambasador. On će primiti roditelje povređenog mladića, koji su se tokom jučerašnjeg dana iz Nemačke automobilom uputili ka Beogradu.

Amnesti internešenelOSUDILI NASILJEUžasni napad na nemačkog državljanina sinoć je osudila međunarodna organizacija za zaštitu ljudskih prava Amnesti internešenel. Ta organizacija je zatražila od srpskih vlasti da spreče dalje napade, sprovedu brzu i temeljnu istragu, kao i da obezbede da se ove godine održi Parada ponosa. Brutalno prebijanje nemačkog LGBT aktiviste najoštrije je osudio i zaštitnik građana Saša Janković, koji je istakao da Srbija mora biti sigurna za sve koji borave u njoj, a da su organi javne vlasti dužni da obezbede poštovanje prava svih.

http://www.youtube.com/watch?v=LEEqR8EGWC4

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track