PRED SAHRANU OCA DOŽIVELA ŠOK: U grobu mog tate leži drugi čovek!
Foto: Dragana Udovicic

GROBLJE U SREMČICI

PRED SAHRANU OCA DOŽIVELA ŠOK: U grobu mog tate leži drugi čovek!

Društvo -
Iako je Ljiljana Stefanović 15 godina uredno plaćala zakup parcele na groblju u Sremčici, to mesto je pre pola godine ustupljeno drugim ljudima

BEOGRAD - Kada smo došli na groblje da sahranimo oca, samo što se nismo onesvestili! Na njegovom grobnom mestu sahranjen je drugi čovek! Pre 15 godina smo kupili grobno mesto na groblju u Sremčici i redovno smo plaćali održavanje. Nisam mogla da zamislim da će mi se ovako nešto strašno desiti samo nekoliko sati pre sahrane. I dalje ne mogu da dođem sebi od stresa i bola - priča za Kurir Ljiljana Stefanović (55) iz Beograda, čiji je otac preminuo 16. avgusta, a kada je trebalo da ga sahrane, naišli su na zauzeto grobno mesto.Veliki stresKada su Ljiljana i kopači rake došli na groblje, bili su šokirani prizorom.- Na groblje je prva došla moja mama. Pozlilo joj je kad je videla da na tatinom mestu stoji tuđi spomenik. Nismo znali šta da radimo, u sanduku je čekalo telo, bilo je zakazano opelo, a nismo imali grobno mesto! Šta sam mogla da uradim? Da oživim oca, da ga vratim u hladnjaču, da otkažem sahranu? Pošto se dugo mučio pre smrti, nadala sam se da će da odmori i dušu i telo kad bude sahranjen - priča ogorčena Ljiljana i pokazuje ugovor sa JP „Poslovni prostor Čukarica“, na kome piše da je još 1999. kupila parcelu.

Dobili zamenu... Novo grobno mesto
Dobili zamenu... Novo grobno mesto

Drugo grobno mestoDa ne bi odlagali sahranu, upravnik Bojan Ružić ponudio im je drugu parcelu.- Da rušimo tuđi spomenik, nismo mogli. Nismo mi vandali. Nismo imali izbora, ali problem je što je ono bilo nepristupačno, strmo i udaljeno. Mesto koje smo kupili bilo je na odličnoj poziciji, u blizini kapele, na ravnom i pored puta, a da ne pričam da je njegova želja bila da ga tu i sahranimo. Zahtevam da se ispita ko je kriv i ko je parcelu prodao dva puta. Ne mogu to da im oprostim - kaže Ljiljana.

Ogorčena.. Ljiljana Stefanović
Ogorčena.. Ljiljana Stefanović

JP Poslovni prostorPERMUTOVALI SMO BROJEVEU Javnom preduzeću „Poslovni prostor opštine Čukarica“ kažu da je do greške došlo usled permutacije numerisanih grobnih mesta.- Ona nisu bila obeležena trajnim belegom, kao što su krst, spomenik ili neka druga prigodna obeležja trajnog karaktera. Do zamene je došlo zbog sahranjivanja u zimskim uslovima, marta 2010. godine, usled velike količine snega. Porodici pokojnika smo predali istovetni betonski opseg.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track