Verbić: Štrajk legitiman ali rešenje problema u razgovoru
Foto: Zorana Jevtić

Probleme rešiti za stolom

Verbić: Štrajk legitiman ali rešenje problema u razgovoru

Društvo -
Verbić nije direktno odgovorio na pitanje da li je moguće da prosvetni radnici budu izuzeti iz najavljenog smanjenja plata za 10 odsto zaposlenima u državnoj upravi već je rekao da se o tome može razgovarati kada bude poznato kako će i za koliko plate biti smanjene

BEOGRAD - Ministar prosvete Srđan Verbić izjavio je danas da je najavljeni štrajk prosvetara legitiman način da oni izraze protest i da na to imaju pravo ali da se on nada da se svi problemi mogu rešiti i za stolom.

Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije organizovaće sutra, 1. septembra, na Trgu Nikole Pašića u Beogradu jednočasovni štrajk upozorenja i obustavu rada u školama članicama te sindikalne organizacije, zbog najave smanjenja plata u prosveti za 10 odsto.

Sindikalci, takođe, traže da država reši i problem viška zaposlenih i da se uvedu platni razredi.

Verbić nije direktno odgovorio na pitanje da li je moguće da prosvetni radnici budu izuzeti iz najavljenog smanjenja plata za 10 odsto zaposlenima u državnoj upravi već je rekao da se o tome može razgovarati kada bude poznato kako će i za koliko plate biti smanjene. On je, međutim, rekao da misli da 1. septembar nije pravi trenutak za takav razgovor.

Govoreći o stanju u obrazovanju, ministar je rekao da među prosvetnim radnicima nema viška zaposlenih ali da ima tehnološkog viška.

(Beta/B92)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track