(VIDEO) TRGOVAČKE ZAMKE: Ovo je pet trikova kojim nas mame da trošimo više novca!
Foto: Rojters

Riba na ledu, lažni podovi...

(VIDEO) TRGOVAČKE ZAMKE: Ovo je pet trikova kojim nas mame da trošimo više novca!

Društvo -
Iza svakih velikih supermarketa stoji veliki tim psihologa koji rade na tome da se svaki vaš dinar nađe u njihovom džepu

Možda mislite da znate sve te trikove koje supermarketi koriste kako biste što više novca potrošili kod njih, ali neki od ovih se otrkivaju prvi put javnosti.

Da li znate da prosečan potrošač potroši 25.413 sati tokom života u supermarketu? To su skoro tri godine života! Trka za vaše vreme, a samim tim i novcem, počinje čim prođete kroz vrata radnje.

Za početak - kolica. Tokom poslednjih nekoliko godina su porasla za čak 40 odsto! Najviše je onih najvećih kolica, a kada ih uzmete, nekako i ne volite osećaj da u njima nosite samo jednu stvarčicu.

Što se tiče dela sa voćem i povrćem - tu su lažni drveni podovi, male gajbe u kojima stoje i u blizini cveće koje miriše - sve kako biste imali osećaj da ste na pijaci sa najsvežijim domaćim proizvodima.

Mesto gde stoji mleko - da li ste primetili da je uvek na suprotnom kraju prodavnice, tako da biste kupili proizvod koji se najviše pazari i to uglavnom svakodnevno, morate da prođete čitavu radnju. Usput vam sigurno nešto još privuče pažnju i izvuče novac iz novčanika.

Da li ste primeteli da riba i morski plodovi stoje uvek na ledu? Tempreature su toliko niske da i nema potrebe za tim, ali vam se tako čini da su one još i svežije.

Dok gurate kolica da li ste primeteli određene izbočine i rupe na podu? Ni one nisu tu slučajno! Oni znaju da ćete vi usporiti čim ih ugledate, a čim usporite, onda ćete i "baciti pogled" na police i videti šta tu ima.

http://www.youtube.com/watch?v=dw3amazpepc

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track