VLADA SRBIJE USVOJILA: Bespovratna pomoć za još 2.000 porodica pogođenih poplavama!
Foto: Dado Đilas

Za one koji nisu ostvarili to pravo

VLADA SRBIJE USVOJILA: Bespovratna pomoć za još 2.000 porodica pogođenih poplavama!

Društvo -
Program obnove predviđa bespovratnu pomoć u obnavljanju oštećenih i porušenih objekata od 24 hiljade do 144 hiljade dinara, u zavisnosti od kategorije oštećenja

BEOGRAD - Vlada Srbije usvojila je danas Državni program obnove za korisnike stambenih objekata, oštećenih i porušenih usled poplava i klizišta koji predviđa bespovratnu pomoć za 2 000 porodica, koje do sada nisu ostvarile to pravo.

Kako se navodi u saopštenju posle sednice Vlade, program obnove predviđa bespovratnu pomoć u obnavljanju oštećenih i porušenih objekata od 24 hiljade do 144 hiljade dinara, u zavisnosti od kategorije oštećenja.

Vlada će za sprovođenje ove uredbe izdvojiti 150 miliona dinara, rešenja o pomoći će donositi lokalne samouprave, a sprovodiće se u saradnji sa Kancelarijom za pomoć i obnovu poplavljenih područja, saopšteno je iz Vlade.

Vlada je nadanašnjoj sednici usvojila i Predlog zakona o finansiranju i obezbeđivanju finansiranja poljoprivredne proizvodnje sa ciljem da se poveća obim primarne poljoprivredne proizvodnje i unapredi tržišni model finansiranja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track