Vučić: Izdato 2.500 rešenja za pomoć u Obrenovcu
Foto: Vučić, Obrenovac, Fonet Tanjug

PredsednikValde Srbije u Obrenovcu

Vučić: Izdato 2.500 rešenja za pomoć u Obrenovcu

Društvo -
Državna pomoć poplavljenima iznosi 350.000 dinara, što je više nego što je ranije najavljeno, rekaoje premijer Srbije

BEOGRAD - Premijer Srbije Aleksdanar Vučić izjavio je da je do danas izdato 2.500 rešenja za pomoć poplavljenima u Obrenovcu i da očekuje da će sada 200 rešenja dnevno dolaziti na naplatu.

"Ovde je do sada izdato 2.500 rešenja. Očekujem da 200 dnevno dolazi na naplatu", rekao je Vučić prilikom posete Kninskoj ulici u Obrenovcu, gde je počela obnova poplavljenih kuća. Istakao je da državna pomoć poplavljenima iznosi 350.000 dinara, što je više nego što je ranije najavljeno.

"To je onoliko koliko država može da da", rekao je Vučić. Prema njegovim rečima, na 2.500 rešenja stiglo je 56 žalbi, što je ispod dva odsto. "U Obrenovcu su završeni vodovod, rasveta, grejanje, 62 kuće biće ponovo izgrađene i ostala je još samo kanalizacija koju takođe ponovo radimo", rekao je Vučić.

Ministar odbrane Bratislav Gašić rekao je da je u Obrenovcu na čišćenju terena angažovano 18 mašina Vojske Srbije, a da će sutra stići još pet. Vučić, Gašić, ministar prosvete Srđan Verbić i gradonačelnik Beograda Siniša Mali posetili su i Osnovnu školu "Jovan Jovanović Zmaj" u Obrenovcu koja je oštećena u majskim poplavama.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track