Vučić: Od 1. septembra besplatni udžbenici na albanskom
Foto: Vučić, printskrin

Skupština Srbije

Vučić: Od 1. septembra besplatni udžbenici na albanskom

Društvo -
Bilo je problema sa udžbenicima i ranije, ima problema i sa naše strane, kasnili smo i sa knjigama na hrvatskom, bugarskom, pa tako i na albanskom i mi ćemo dati sve od sebe da pre 1. septembra to ispravimo, kazao je Vučić

BEOGRAD - Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će država do 1. septembra obezbediti besplatne udžbenike na albanskom jeziku.

"Bilo je problema sa udžbenicima i ranije, ima problema i sa naše strane, kasnili smo i sa knjigama na hrvatskom, bugarskom, pa tako i na albanskom i mi ćemo dati sve od sebe da pre 1. septembra to ispravimo", kazao je Vučić, odgovarajući na pitanje poslanika SDA Sandžak-PDD Šaipa Kamberija.

On je izrazio očekivanje da i Kamberi i svi ostali u Bujanovcu, Preševu i Medveđi ispunjavaju svoje obaveze prema državi, da plaćaju struju redovno. "Pošto će sad jedan po jedan da padaju tajkuni i vlasnici restorana koji kradu struju, nije u redu da vi ne plaćate struju godinama. Učenici će primiti udžbenike na albanskom, to je obaveza države, mi to moramo da ispunimo, ali i vas molim da poštujete drzavu u kojoj živite i izmirujete svoje obaveze", dodao je premijer. Poslanik Kamberi na to je odgovorio da će sačekati 2. septembar i dodao da nigde nije video da je ostvarivanje prava manjina uslovljeno plaćanjem struje. Ministar prosvete i nauke Srđan Verbić kazao je da je u pripremi novi Zakon o udžbenicima i da će on pred poslanike stići u oktobru ili novembru.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track