Vučić: Privatni sektor bez novih nameta, zaštitićemo siromašne
Foto: Tanjug

Bez dodatnih poreza za privatni sektor

Vučić: Privatni sektor bez novih nameta, zaštitićemo siromašne

Društvo -
Svi su naučili da treba da radimo u javnom sektoru kao da privatni ne postoji, a privatni sektor je glavni. Privatni sektor nećemo da opterećujemo nikakvim dodatnim porezima ni na koji način, rekao je premijer

SMEDEREVO - Premijer Srbije Aleksandar Vučić uz najavu da u ponedeljak počinju razgovori o rebalansu budžeta i smanjenju plata i penzija, poručio je da se to odnosi samo na javni sektor, a da privatni sektor ni na koji način neće biti opterećen dodatnim porezima.

On nije mogao da kaže na koji će način biti obavljeno smanjenje plata i penzija, jer, kako je naveo, u ponedeljak o tome počinju razgovori unutar vlade i sa predstavnicima Međunarodnog monetarnog fonda, ali je ponovio da se to odnosi samo na plate u javnom sektoru i na penzije, te da će najsiromašniji biti apsolutno zaštićeni.

"Svi su naučili da treba da radimo u javnom sektoru kao da privatni ne postoji, a privatni sektor je glavni. Privatni sektor nećemo da opterećujemo nikakvim dodatnim porezima ni na koji način", rekao je Vučić.

On je dodao da su se mnogi u prethodnom periodu neodgovorno ponašali povećavajući plate i penzije zbog uspeha na izborima i obezbeđivanja koalicija, a da nisu poštovali ekonomsku logiku, istakavši da država želi to klupko da odmota do kraja.

"Želimo da završimo sa svim problema i izvršimo sve neophodne reforme kako bismo za dve-tri godine imali potpuno normalnu i zdravu zemlju. Gledaćemo da to ne bude ništa dramatično, iako nije prijatno, ali da ljudi svakako mogu da izdrže i da najsiromašniji budu apsolutno zaštićeni", rekao je Vučić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track