VULIN: Na iskorenjivanju bele kuge angažovati čitavo društvo!
Foto: Fonet

Demografksi oporavk zemlje

VULIN: Na iskorenjivanju bele kuge angažovati čitavo društvo!

Društvo -
Ministar za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja Aleksandar Vulin rekao je da Srbija ima poražavajuće demografske brojke, posle Japanaca Srbi su najstarija nacija u svetu, a zastrašujuća je statistika da na 1,4 rođena deteta dođe 2,8 pobačaja

BEOGRAD - Srbija ima poražavajuće demografske brojke, posle Japanaca Srbi su najstarija nacija u svetu, a zastrašujuća je statistika da na 1,4 rođena deteta dođe 2,8 pobačaja, upozorio je danas ministar za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja Aleksandar Vulin.

Zato celo društvo treba da razmisli o tome, jer država ne može sama da reši problem "bele kuge", potrebna je saradnja čitavog društva, međunarodne zajednice i raznih fondova, ocenio je Vulin na otvaranju okruglog stola o zaštiti majčinstva i podršci dojenju.

Kako je istakao, jako dugo se čeka na pronalaženja rešenja za problem "bele kuge", a potrebno je da se čitavo društvo angažuje na demografskom oporavku zemlje.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar je, govoreći o podršci dojenju, naglasio da je ministartsvo dalo punu podršku programu koji treba da vrati savetovališta za porodilje i da se shvati značaj majčinog mleka i što dužeg dojenja beba.

Ministarstvo zdravlja je, dodao je on, donelo i preporuke i standarde za ishranu trudnica i dojilja, koje stupaju na snagu 1. septembra, i to bi trebalo da doprinese da taj proces bude što uspešniji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track