Vulin: Vreme će pokazati da Zakon o radu štiti radnike
Foto: Tanjug

Posle usvajanja

Vulin: Vreme će pokazati da Zakon o radu štiti radnike

Društvo -
Rebalans ovogodišnjeg budžeta trebalo bi da bude pripremljen do jeseni, a kao mera uštede očekuje se smanjenje penzija i plata u javnom sektoru

BEOGRAD - Ministar za rad Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas da Zakon o radu vodi računa o radničkim pravima i da će se to kako vreme bude prolazilo sve više videti.

Vulin koji je predsednik Partije socijalista, rekao je novinarima uoči svečane sednica Glavnog odbora te stranke povodom šest godina da je bez obzira na buku i bes povodom izmena Zakona o radu, u njega stalo "najviše što može od levice".

"Kako vreme bude prolazilo videćete koliko smo vodili računa o radničkim pravima", rekao je on.Izmene Zakona o radu kojem se protive sindikati zbog umanjenja prava radnika, a podržavaju ih poslodavci zbog fleksibilnosti u zapošljavanju i otpuštanju, usvojene su u četvrtak u Skupštini Srbije.

Vulin je rekao da je stranka na čijem je čelu, dokazala da je svaki put kada je davala procenu bila u pravu i poručio da će se i nakon šest godina postojanja čvrsto držati programa i vremena u kojem se živi."Donećemo čitav niz zakona za koje možemo reći da su kodeks radnih zakona kao što su zakoni o sindikatima, o štrajku i socijalnom preduzetništvu", rekao je on.

Ministar za rad je rekao i da ne očekuje velike promene u oblasti socijalne politike u rebalansu budžeta za 2014. godinu."Očekujem da ćemo biti čuvani koliko je to moguće u budžetu", rekao je Vulin koji nije mogao da precizira kada će biti završen rebalans budžeta.Prema ranijim najavama iz Vlade Srbije, rebalans ovogodišnjeg budžeta trebalo bi da bude pripremljen do jeseni, a kao mera ušteda očekuje se smanjenje penzija i plata u javnom sektoru.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track