Za novu školsku godinu potrebno 25.000 - 40.000 dinara
Foto: Beta

U susret septembru

Za novu školsku godinu potrebno 25.000 - 40.000 dinara

Društvo -
Svi učenici, od prvog do četvrtog razreda, dobili su besplatne knjige za matematiku, maternji jezik, svet oko nas ili prirodu i društvo, kao i radne sveske za te predmete, a sve ostalo roditelji kupuju sami

BEOGRAD - Početak školske godine se bliži, a da bi dete pripremili za polazak u školu roditelji moraju da izdvoje od 25.000 do 40.000 dinara.

Svi učenici, od prvog do četvrtog razreda, dobili su besplatne knjige za matematiku, maternji jezik, svet oko nas ili prirodu i društvo, kao i radne sveske za te predmete, a sve ostalo roditelji kupuju sami.

Umesto redova pred prodavnicama udžbenika, Kosovska ulica u Beogradu danas je prazna. Gužva se očekuje tek u septembru, jer će roditelji u Beogradu tek tada znati koje knjige nisu dobili besplatno od grada.

Snežana Đurić, gradski sekretar za obrazovanje, kaže da će nabavku udžbenika finansirati Ministarstvo prosvete. Ukoliko bude ostećenih udžbenika postoji pravilnik koji to reguliše i kako se zamenjuju, dodala je ona.

Đurić kaže da će se kada počne školska godina za opremanje đaka iz Obrenovca angažovaće se i Grad Beograd i ministarstvo.

Ipak, roditelji u unutrašnjosti za kupovinu udžbenika moraju da izdvoje i više od 12.000 dinara, u zavisnosti od odabranih kompleta i knjiga koje dokupljuju.

(B92)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja