ŽANDARM IZ MERDARA: Bog mi je svedok, Vučićev muštuluk me ostavio bez daha
Foto: OK Radio

Žandarm iz Vranja

ŽANDARM IZ MERDARA: Bog mi je svedok, Vučićev muštuluk me ostavio bez daha

Društvo -
Jedva sam čuo onu rečenicu da skinem opremu i idem kući da vidim suprugu i dete, priča Nenad Filipović

VRANJE - Javnost je pozdravila onu vest u nedelju, sa Merdara, kada je premijer Aleksandar Vučić, pripadniku Žandarmerije Nenadu Filipoviću, doneo muštuluk i čestitao sina. Međutim, i premijer Vučić, i mediji koji su izvestili o tome, ostali su javnost bez odgovora ko je žandarm Filipović - otac tek rođenog muškog deteta i gde se njegova supruga porodila. Žandarm Nenad Filipović je iz Vranja, iz Ulice Stevana Mokranjca, a njegova supruga Branislava, inače policajac, porodila se u nedelju na Ginekološkom odeljenju vranjske Bolnice.

Zbog sina, ali i zbog načina na koji mu je to saopšteno, Filipović nikada neće zaboraviti nedelju, 31 avgust, piše OK radio.

-Oko 10,15 čim su stigli u Merdare, gosti se nešto uskomešaše. Onda premijer iznenada prozva mene, izgovara moje ime i prezime. Ukočio sam se. Bože dragi šta mi je sve proletelo kroz glavu u tom trenutku za samo dve sekunde.

-Gospodo novinari, sada da vam kažem nešto što niko ovde ne zna, reče Vučić, pa se onako hladno okrete prema meni.

-Ja ostadoh bez daha. Pa nisam ništa zgrešio ni u službi ni van nje – rekoh samome sebi. Bog mi je svedok!.

Foto: Tanjug
Foto: Tanjug

- Gospodine predsedniče, ne razumem šta znate – odgovorih onako neodređeno i moram priznati dosta zbunjeno.

-Ti ne znaš zašto sam te pozvao, a ja znam – reče mi vrlo smireno predsednik Vlade.

-Tek tada mi u glavi nastade haos. Noge mi se prekratiše, a telo zadrhta. Da ovo nije nekakva skrivena kamera, pomislih i otresito podigoh glavu.

-Dobio si sina Filipoviću. Čestitam ti. Da je živ i zdrav – rekao je premijer Vučić. U tom trenutku novinari su me spopali sa svih strana. Jedva sam čuo onu rečenicu da skine opremu i ide kući da vidi suprugu i dete.Od tog šoka on se još nije pribrao.

Nenad Filipović (1973) je član elitne jedinice niškog odreda Žandarmerije. Tu je od njenog osnivanja 2001. godine.

Kaže da mu nije naporno što svaki dan putujući na relaciji Vranje-Niš-Vranje, prelazeći dnevno 220 kilometara na točkovima.Supruga Branislava je rođena 1978. godine u selu Rataje kod Vranja. U policiji radi od 2002. godine.Hrabra je i otresita žena.

-Nemam ja šta da pričam za novine, a fotografisanje ne dolazi u obzir – rekla je u jednom dahu. Promenila je mišljenje tek kada je stigla saglasnost iz njene pretpostavljene komande.

Filipovići imaju sina Dušan kome je 10 godina. Kumovi su juče odlučili – ovaj drugi zvaće se Nemanja.

(OK radio/Radoman Irić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track