Zaražene od ebole smeštaju kod Miškovića!
Foto: Dragana Udovičić

„Nacional“ postaje karantin

Zaražene od ebole smeštaju kod Miškovića!

Društvo -
Predstavnici Ministarstva zdravlja tražili da vide da li hotel Miroslava Miškovića ispunjava uslove za zbrinjavanje obolelih

BEOGRAD - Ukoliko Ministarstvo zdravlja zaključi da hotel „Nacional“ ispunjava sve uslove koji su neophodni za karantin za obolele od ebole, kompanija Miroslava Miškovića „Delta“, u čijem je vlasništvu „Nacional“, ustupiće ga državi, saznaje Kurir.- Predstavnici Ministarstva zdravlja tražili su da vide hotel „Nacional“ kako bi proverili da li ispunjava uslove za potrebe karantina za ebolu. Obišli su ceo hotel i tražili od nas da im dostavimo podatak koliko bi to koštalo. To su osnovni troškovi i hotel na tome ne bi ništa zaradio - kaže za Kurir Branislava Milunov iz kompanije „Delta“.Ona ističe da iz Ministarstva zdravlja još uvek nisu dobili nikakvu povratnu informaciju.- Nisu nas obavestili šta su odlučili. Ako do tog jednog dana dođe, kompanija „Delta“ izašla bi u susret Ministarstvu zdravlja i Vladi Srbije. Hotel „Nacional“ sada normalno radi, mada ove priče o karantinu negativno utiču na njegovo poslovanje - ističe Branislava Milunov i dodaje da je razlog za to što je hotel „Nacional“ u kombinaciji za karantin za obolele od ebole možda to što je i ranije korišćen u iste svrhe.Hotel „Nacional“ služio je 1972. godine kao karantin za obolele od velikih boginja ili variole vere jer su tadašnji stručnjaci zaključili da je pogodan zbog relativne izolovanosti i i dobrih saobraćajnih veza. Ovaj hotel nalazi se na auto-putu, osam kilometara od centra grada i 10 kilometara od aerodroma.(S. T.)

Bez zarade... Mišković
Bez zarade... Mišković

Ministarstvo zdravljaU POTRAZI ZA OBJEKTIMAU Ministarstvu zdravlja za Kurir objašnjavaju da na predlog Republičke komisije za zarazne bolesti traže adekvatne objekte za karantin za ebolu.- Razmišlja se o više objekata, među kojima je i „Nacional“. Na zahtev Republičke komisije za zarazne bolesti utvrđuje se koje lokacije ispunjavaju uslove neophodne za karantin za obolele od ebole, ali odluka nije doneta - rečeno je u Ministarstvu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track