Zbog štrajka advokata odložene akcije hapšenja i suđenja
Foto: Dado Đilas

Blokada

Zbog štrajka advokata odložene akcije hapšenja i suđenja

Društvo -
Predmeti koji su gotovi i za koje se čeka samo hapšenje, odloženi su dok se štrajk advokata ne okonča. Sve vreme trajanja štrajka na slobodu su pušteni i svi koje je policija uhapsila na delu. Po zakonu, oni su zadržani do četiri sata, ali ne mogu da budu izvedeni pred tužioca, jer je za to neophodno prisustvo advokata", navode u MUP

BEOGRAD - Zbog štrajka advokata danas će biti odloženo nekoliko planiranih suđenja, uključujući suđenje Darku Šariću, a MUP Srbije je zbog štrajka morao da odloži i nekoliko akcija hapšenja ili da uhapšene pusti na slobodu.

Pred Višim sudom će morati da bude odložen nastavak suđenja Darku Šariću i članovima njegove grupe, optuženim za pranje novca u Srbiji, podseća list.Pred istim sudom neće moći da se održi ni suđenje Saši Draginu i drugima za zloupotrebe u pančevačkoj "Azotari".

Ako advokati ne počnu da rade u sredu, biće odložen i početak suđenja Nenadu Ognjenoviću i drugima za zloupotrebe u "Galenici", a neizvesni su i nastavci suđenja Predragu Bubalu i Branku Jociću, planirani za četvrtrak.

U međuvremenu i MUP Srbije odložio je nekoliko akcija hapšenja zbog štrajka advokata koji je počeo 10. septembra, a uhapšeni na delu pušteni su na slobodu.

"Predmeti koji su gotovi i za koje se čeka samo hapšenje, odloženi su dok se štrajk advokata ne okonča. Sve vreme trajanja štrajka na slobodu su pušteni i svi koje je policija uhapsila na delu. Po zakonu, oni su zadržani do četiri sata, ali ne mogu da budu izvedeni pred tužioca, jer je za to neophodno prisustvo advokata", navode u MUP-u.

(Tanjug/Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track