LJUDI, PAŠĆE ZGRADA: Stanari Ulice 22. oktobar strahuju za život, zidovi pucaju i tonu!
Foto: KURIR

Napuklo

LJUDI, PAŠĆE ZGRADA: Stanari Ulice 22. oktobar strahuju za život, zidovi pucaju i tonu!

Vesti -
Svi su veoma uznemireni i strahuju da će ostati bez krova nad glavom i na ulici

Stanari zgrade u Ulici 22. oktobar 8 i 10 već 10 dana ne spavaju mirno jer im zgrada tone i puca! Neki stanari su se zbog sigurnosti iselili i više ne spavaju u svojim stanovima, dok su drugi, koji nemaju gde, ostali da im malter bukvalno pada na glavu dok spavaju. Svi su veoma uznemireni i strahuju da će ostati bez krova nad glavom i na ulici. Najverovatnije je reč o napuklom nosećem zidu jer su svakim danom pukotine šire.- Pre deset dana, u noći između petka i subote sve nas je probudio jak zvuk, osetili smo da se nešto urušava a ujutro smo ugledali ogromne pukotine na fasadi, napukle zidove a od tada te pukotine su sve veće i veće. I ulica koja je nedavno rađena potpuno je potonula - priča Olja, stanarka zgrade, koja napominje da je problem sa njihovom zgradom nastao dan-dva posto su radovi na kanalizaciji završeni i ulica zatrpana.

U porodici Vlajković, čiji je zid u spavaćoj soba potpuno napukao, kažu da svaku noć ležu sa strahom da im se zid ne sruči na glavu. Pukotine su bile veoma male na početku, ali zgarda očigledno i dalje tone i zidovi pucaju sve vise i već vire instalacije, dok je na balkonu potpuno pukao zid i skoro se odvoji - opisuje gospodin Vlajković, koji kaže da su sve inspekcije već bile klod njih ali da se još ne zna pravi uzrok potonuća zgrade.

U stanu porodice Bokojević najgore je u dečijoj sobi, gde su pukotine na zidovima pet centemetara, a njena deca uče gledajući u rascepljen zid i samo čeka kada će malter pasti na njih.- Ne mogu da otvorim prozor u dečijoj sobi. Napuknuće je sve veće i veće i ne znamo šta nas je ovo snašlo - rekla je zabrinuta gospođa Bogojević.Niko još ne zna zašto se ovo desilo. Dolazile su razne inspekcije, a činjenica je da još nema konkretne pomoći. Ljudi iz vodovoda svakodnevno rade, snimaju kamerama ispod asfalta, ali jos ništa nije konkretno urađeno, a uskoro najavljuju kišu i čekamo samo da vidimo šta će se desiti i da li će nam stanovi prokišnjavati i da nas još ta muka zadesi. Veoma smo zabrinuti da ne ostanemo bez krova nad glavom.Samo molimo da nam se što pre pomogne. Imamo obećanje predsednika opštine da će se ova ulica zatvoriti za autobuski saobraćaj - rekla je stanarka Olja.

Zgrade 8 i 10 su građene jedna uz drugu, međutim, posle potresa, jedna od zgrada se odvojila i nakrivila, praveći procep između dve zgrade. Delovi balkona su odronjeni, stepenice nakrivljene.Geolog je rekao da se Dunav povukao i da je najverovarnije zgrada tone zbog podzemnih voda u ovoj ulici je pre nekoliko meseci propao asfalt i jedan automobil je skroz propao.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track