NAŠA AMBASADA NA UDARU TERORISTA: Dželat Srbima preti smrću!

Užas: Ubica novinara SAD dao rok

NAŠA AMBASADA NA UDARU TERORISTA: Dželat Srbima preti smrću!

Politika -
Džihadisti iz organizacije ISIL. čiji je član američkom novinaru odrugbi glavu pred kamerama, poslali preteće pismo našim diplomatama u Siriji. U dvorište našeg diplomatskog predstavništva i ubačeno je pismo u kojem teroristi ISIL naređuju zaposlenima da napuste zgradu ili ih čeka sigurna smrt

BEOGRAD - Džihadisti terorističke organizacije Islamska država Iraka i Levanta (koji je poznat i kao Islamska država IS), čiji je član nedavno odrubio glavu zarobljenom američkom novinaru Džejmsu Foliju, prete Ambasadi Srbije!Dali rokKako Kurir saznaje u diplomatskim krugovima, džihadisti koji ratuju u Siriji i Iraku zapretili su osoblju Ambasade Srbije u Damasku da imaju rok od sedam dana da napuste objekat, u suprotnom - biće mrtvi.

Jezivo... Trenutak kada britanski koljač ubija američkog novinara
Jezivo... Trenutak kada britanski koljač ubija američkog novinara

- Dobili smo pretnju u pismu od džihadista, s logom terorističke organizacije Islamska država Iraka i Levanta, u kojem upozoravaju lokalno osoblje koje radi u našoj ambasadi, Sirijce, da prestanu da rade za neprijatelje - Srbe, te da imaju rok od sedam dana da postupe po ultimatumu! Naveli su da će stalno kontrolisati da li su ih poslušali, odnosno da li je ambasada prazna. Ukoliko se zaposleni ogluše o njihovo naređenje, biće mrtvi - kaže izvor našeg lista i dodaje:- Uz stih iz Kurana „Ako se bore protiv tebe, ubij ih“, tekst je potpisan sloganom „Alah je naš zaštitnik“! Pismo je ubačeno u dvorište ambasade iz pravca glavne ulice, a nadležne bezbednosne službe potvrdile su autentičnost dokumenta. Prati se razvoj situacije i razmatraju dalji koraci.Prema rečima našeg izvora, dva naša čoveka radila su u našoj ambasadi u Damasku u prvoj polovini ove godine.

Hitna evakuacija... Ambasada Srbije u Damasku
Hitna evakuacija... Ambasada Srbije u Damasku

- Sada tamo nema Srba, ostalo je samo lokalno osoblje. Siriju pokriva diplomata koji je privremeno u Bejrutu - dodaje naš izvor.Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić juče nije mogao da komentariše ove navode, ali za Kurir je potvrdio da je bilo pretnji.- Da, tačno je da smo dobili pretnje - rekao je Dačić.Organizacija ISIL objavila je pre nekoliko dana snimak pogubljenja zarobljenog novinara Džejmsa Folija, kojem je jedan od njenih članova odrubio glavu!Ubica iz LondonaDžihadista na snimku govori na engleskom. Britanski premijer Dejvid Kameron ocenio je da je egzekutor verovatno Britanac, a lingvisti kažu da akcenat ubice ukazuje da je iz okoline Londona.

Ivica Dačić: Tačno je da su upućene pretnje
Ivica Dačić: Tačno je da su upućene pretnje

Islamistička militantna grupa ISILSRBIJA ĆE ZA PET GODINA BITI NAŠ KALIFATIslamistička militantna grupa ISIL, koja je proglasila kalifat, islamsku državu, na teritorijama u Iraku i Siriji, objavila je petogodišnji plan za globalnu dominaciju. Prikazan je na karti, s jasnim obrisima teritorija koje sunitski militanti pglavar i njihov vođa Abu Bakr el Bagdad planiraju da osvoje, a u njih je spada i Srbija!Osim balkanskih država, Austrije, Mađarske i dela Ukrajine, kalifat bi trebalo da obuhvata i Španiju, Bliski istok, severnu Afriku i veliko područje Azije, a u njemu bi vladali strogi šerijatski zakoni.Nakon proglašenja kalifata, ISIL je promenio ime u Islamska država. Na čelu organizacije je nemilosrdni i misteriozni Abu Bakr el Bagdadi, koga su mnogi već prozvali novim Osamom bin Ladenom, a Amerikanci nude 10 miliona dolara za njegovu glavu. Opisuju ga kao izrazito ambicioznog nasilnika vrhunskih taktičkih sposobnosti, ali o njemu nema mnogo podataka.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track