Američki senator Kristofer Marfi u poseti Srbiji
Foto: AP

Turneja po balkanskim zemljama

Američki senator Kristofer Marfi u poseti Srbiji

Politika -
Sa američkim senatorom razgovaraće premijer Aleksandar Vučić, prvi potpredsednik i šef srpske diplomatije Ivica Dačić i predsednica parlamenta Maja Gojković

BEOGRAD - Američki senator Kristofer Marfi, u okviru turneje po balkanskim zemljama, boravi u Srbiji gde će razgovarati sa visokim srpskim zvaničnicima.

Kako je najavljeno iz Vlade, sa Marfijem će razgovarati premijer Aleksandar Vučić i prvi potpredsednik i šef srpske diplomatije Ivica Dačić. Sa Marfijem će danas, najavljeno je iz Skupštine Srbije, razgovarati predsednica parlamenta Maja Gojković, a potom je predviđeni i susreti sa članovima Odbora za spoljne poslove i delegacijom Skupštine Srbije u PS OEBS-u, kao i sa članovima Poslaničke grupe prijateljstva sa SAD.

Cilj Marfijeve posete, kako je najavila ambasada SAD u Beogradu je pružanje podrške nastavku evroatlantskih integracija,Marfi, koji je i predsedavajući Potkomiteta za Evropu Senata SAD, će, kako je najavila ambasada SAD, razgovarati i sa različitim grupama civilnog društva i predstavnicima Američke privredne komore.Senator će, kako je navedeno u saopštenju ambasade SAD, podržati napore u procesu pomirenja između Beograda i Prištine, razgovaraće o saradnji Srbije sa NATO-om kroz program Partnerstvo za mir i o trenutnoj ekonomskoj i energetskoj situaciji.

Senator Marfi je posebno zainteresovan za istraživanje i razvoj američko-srpskih trgovinskih odnosa.On će, takođe, razmotriti načine na koje SAD mogu najbolje da pomognu regionu da se oporavi od posledica majskih poplava.

Senator će, kako je prethodno saopšteno iz njegovog kabineta, u okviru turneje posetiti i Prištinu, Zagreb, Tiranu i Podgoricu.Marfi je mlađi američki senator iz savezne države Konektikat.Izabran je 2012. godine i angažovan je u radu Odbora za spoljnu politiku, Odboru za zdravlje, obrazovanje, rad i penzije, kao i Združenom ekonomskom odboru.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track