ANDREJ VUČIĆ: Moj brat je Živkovićeva meta!

Pokušaj rušenja Vlade Srbije

ANDREJ VUČIĆ: Moj brat je Živkovićeva meta!

Politika -
Živkovićevo ponašanje je sramotno, poručio je Andrej Vučić komentarišući učestale optužbe lidera Nove stranke Zorana Živkovića, da je on vlasnik firme Asomakum

BEOGRAD - Meta je moj brat, a ne ja! Živkovićevo ponašanje je sramotno, poručio je Andrej Vučić komentarišući učestale optužbe lidera Nove stranke Zorana Živkovića, da je on vlasnik firme Asomakum.

Naime Aleksandar Vučić i Poreska uprava tvrde da su dokumenta falsifikovana i da je Asomakum fantomska firma, ali bivši premijer ne odustaje od tvrdnje da predsednik Vlade mora da podnese ostavku, bilo da njegov brat ima firmu, bilo da su dokumenta falsifikovana.

Poreska uprava potvrdila je da je firma Asomakum, koja je napravila milionski dug za porez, a koja je registrovana na ime Andrej Vučića, rođenog brata premijera Vučića, otvorena falsifikovanom ličnom kartom, a Trgovinski sud je zbog toga i obustavio spor protiv Vučića još u martu 2013. godine.

U MUP-u ističu da je propust napravljen pre nekoliko godina, kada je uhapšena radnica Poreske uprave Snežana Jezić, koja je osumnjičena da je u dogovoru sa vlasnicima fantomskih preduzeća, među kojima je i Asomakum, oštetila državu za oko 30 miliona dinara.

( Naše novine)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track