Babić: Rebalans budžeta biće usvojen do sredine septembra
Foto: FoNet Dragan Antonic

Šef poslaničke grupe SNS

Babić: Rebalans budžeta biće usvojen do sredine septembra

Politika -
Nijedan segment iz oblasti rada vlade Srbije neće trpeti, istakao je Babić

BEOGRAD - Šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke u parlamentu Zoran Babić najavio je danas da će rebalans budžeta do sredine septembra biti usvojen u Narodnoj skupštini Republike Srbije.

"Novi ministar finansija će zajedno sa vladom do sredine septembra predložiti skupštini rebalans budžeta i siguran sam da će do sredine septembra rebalans biti usvojen", rekao je on.

Upitan o izboru novog ministra privrede, Babić je rekao da ne bi spekulisao ni sa imenima ni sa rokovima i podsetio da vlada ima 15 dana da od dana ostavke Dušana Vujovića predloži novog ministra privrede.

"Nijedan segment iz oblasti rada vlade Srbije neće trpeti", istakao je Babić i dodao da će do tada državni sekretari u Ministarstvu privrede preuzeti obaveze u vođenju, dok će jedan od članova vlade, i pored obaveza u svom resoru, voditi i resor ministra privrede.

Govoreći o planovima rada skupštine, Babić je naglasio da nema odmora i da će poslanici "i period do kraja ovog meseca provesti organizujući debate o zakonskim rešenjima, radiće i skupštinski odbori, a prva naredna sednica se očekuje već krajem avgusta".

Skupština "nastavlja dalje setom reformskih zakona, rebalansom budžeta koji nas očekuje do sredine septembra, zakonom o planiranju i izgradnji, zakonom o osiguranju, zakonom o državnim službenicima, o investicijama, svim onim zakonima koji će širom otvoriti vrata investicijama i novim radnim mestima", najavio je Babić.

Komentrišući činjenicu da je veliki broj zakona donet po hitnom postupku, on je istakao da se sve odvija "u zakonskim i poslovničkim okvirima" i da je "najznačajnije da su svi zakonski predlozi koje je vlada predložila dobili međunarodnu podršku", uključujući i podršku Evropske unije.

Na pitanje šta će biti tema današnje sednice Glavnog odbora SNS u Požarevcu, Babić je rekao da stranka povremeno mora da proveri sa kakvim izazovima se suočava "u okviru vlade, ali i lokalnih samouprava".

"Kao što je predsednik vlade i SNS gospodin Aleksandar Vučić spremno i odgovorno izašao pred građane sa rezultatima rada za 100 dana vlade, tako očekujem da ljudi koji vode lokalne samouprave analiziraju ne samo 100 dana već i prethodne dve godine i daju na uvid njihov rad", rekao je Babić.

(Tanjug/RTS)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track