BEOGRAD: Nikolić danas sa ruskim ambasadorom Čepurinom
Foto: Beta.

Zvanična poseta

BEOGRAD: Nikolić danas sa ruskim ambasadorom Čepurinom

Politika -
Predsednik Srbije i ambasador Ruske Federacije će se sastati u Generalnom sekretarijatu predsednika Srbije

BEOGRAD - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić sastaće se danas sa ambasadorom Ruske Federacije Aleksandrom Čepurinom, najavljeno je iz predsednikovog kabineta.

Nikolić i Čepurin će se sastati u 11.30 minuta u Generalnom sekretarijatu predsednika Srbije.

Srbiju će u četvrtak poseti ruski predsednik Vladimir Putin, a prema rečima Čepurina, ta poseta ima pozitivnu konotaciju, a saradnja Rusije sa Srbijom nije uperena ni prema kome, već je korisna za dve zemlje, Evropu i čitav svet.Tokom Putinove posete biće potpisano više sporazuma o saradnji.

U četvrtak će, povodom obeležavanja Dana oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu, biti održana i vojna parada za koju su pripadnici Vojske Srbije na prostoru ispred Palate Srbija juče uspešno izveli generalnu probu i demonstrirali visok stepen obučenosti.

Svetske agencije najavljujući posetu ruskog predsednika Vladimira Putina Srbiji, stavile su akcenat na činjenicu da ona pada u vreme ukrajinske krize. Putin, čiji su se odnosi sa Evropskom unijom pogoršali zbog Ukrajine, i dalje može da računa na toplu dobrodošlicu u Beogradu koji je odbio da se pridruži evropskim sankcijama Moskvi, navele su agencije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track