Bojan Kostreš: Putinu nisam aplaudirao jer mi je zabranjen ulazak u Rusiju
Foto: Fonet

Reagovanje

Bojan Kostreš: Putinu nisam aplaudirao jer mi je zabranjen ulazak u Rusiju

Politika -
Ne mogu da aplaudiram predsedniku države koja mi je zabranila ulazak, a nije objasnila koji sam to zakon prekršio, rekao je Kostreš

NOVI SAD - Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine i republički poslanik Bojan Kostreš izjavio je danas da nije aplaudirao predsedniku Rusije Vladimiru Putinu, jer mu je njegova administracija bez obrazloženja zabranila ulazak u Rusiju.

"Ne mogu da aplaudiram predsedniku države koja mi je zabranila ulazak, a nije objasnila koji sam to zakon prekršio", rekao je Kostreš novinarima, komentarišući navode pojedinih medija da je bio jedan od nekoliko poslanika koji nisu aplaudirali Putinu prilikom njegovog učešća i govora na vojnoj paradi u Beogradu.

Upitan zbog čega je bio na vojnoj paradi, Kostreš je odgovorio da je tamo bio zbog pobede nad fašizmom."Nije parada pravljena za Putina, nego zbog 70 godina od oslobođenja Beograda i pobede nad fašizmom. Ja sam bio tamo jer se slavila pobeda učesnika NOB-a i Crvene armije nad fašistima, da bih se poklonio senima heroja koji su život dali da bi ljudi danas živeli slobodno", kazao je Kostreš.

Bojan Kostreš je u martu, kao član stalne delegacije Skupštine Srbije u Parlamentarnoj skupštini Crnomorske ekonomske saradnje, boravio u Rusiji, da bi mu na izlasku iz zemlje bio saopšteno da mu je zabranjen ulazak u Rusiju. Na insistiranje da mu se kaže koji zakon je prekršio i šta je to samo on učinio od sedmoro članova delegacije, nije dobio odgovor. Kostreš je ranije izjavio da su razlog njegovi politički stavovi i poručio da ih on sigurno neće menjati.

Ambasada Rusije u Srbiji je naknadno saopštila da je razlog za zabranu to što Kostreš nije poštovao propise iz oblasti migracionog zakonodavstva, ali nije precizirala koje propise je prekršio.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track