Bojan Pajtić: Nisam ja Toma Nikolić da arčim državne pare!
Foto: Thinkstock

Lider DS sa plaže kritikuje predsednika Srbije

Bojan Pajtić: Nisam ja Toma Nikolić da arčim državne pare!

Politika -
Premijer Vojvodine, koji usred krize provodi 24 dana u Istri, ljutnuo se što je „stavljen u isti koš“ s predsednikom, koji je u Turskoj dok narod grca

BEOGRAD - Bojan Pajtić, lider DS i vojvođanski premijer, tvrdi da je otišao u Istru na letovanje jer tamo ima besplatan smeštaj, ali i da, za razliku od šefa države Tomislava Nikolića, ne arči državne resurse - državni avion, telohranitelje.Kako je Kurir juče objavio, Nikolić i Pajtić su na odmoru u Turskoj, odnosno Hrvatskoj iako nas državni vrh kom pripadaju neprestano bombarduje porukama da mora da se radi po 12 sati dnevno ukoliko želimo promene nabolje, te da se okrenemo patriotskom turizmu radi punjenja državne kase. Međutim, demokrata i bivši naprednjak ne samo da su se oglušili o navedeno već nas s odmora zatrpavaju saopštenjima i dele lekcije. Tako je Nikolić prosledio saopštenje, verovatno s nekog bazena, da mora brže da se radi na obnovi zemlje posle poplava, dok je Pajtić ostavio demokratama da „ratuju“ s naprednjacima dok se on brčka. Međutim, u razgovoru za naš list Pajtić tvrdi da nije istina da on proziva bilo koga i da piše saopštenja.- Nije stranka jedan čovek, niti stranka prestaje da funkcioniše kad je predsednik na odmoru. Tako da, nisam pisao saopštenja s odmora. Letujem u Istri jer smo kod prijatelja i imamo besplatan smeštaj. Za razliku od predsednika države, ne arčim državne resurse - državni avion, telohranitelje i slično - naveo je Pajtić, a na pitanje da li je na more otišao državnim automobilom, te da li ga je do Hrvatske dovezao vozač, odgovorio je:- Nisam, naravno otišao službenim automobilom, zaboga. Nisam Toma Nikolić.Na pitanje da li se stranka konsultovala s njim pre nego što je izdala saopštenje ili su to uradili na svoju ruku,odgovorio je:- Konsultovali su se sa mnom. Pitali ste da li je moralno da prozivam, dakle, mislili ste na mene. Besmisleno pitanje, jer nisam ja pisao saopštenja - kaže Pajtić.

Sad nema saopštenjaPREDSEDNIK NI DA BEKNE IZ BODRUMATomislav Nikolić, predsednik Srbije, juče nije odgovorio na konkretna pitanja Kurira prosleđena SMS - da li je moralno da s letovanja šalje saopštenje u kome navodi da mora brže da se radi na obnovi zemlje, te da ako već smatra da taj proces mora maksimalno da se ubrza, zašto i sam u ovom trenutku nije učestvovao u tome?Takođe, Nikoliću je prosleđeno i pitanje zašto nije poslušao preporuku premijera i proveo odmor u Srbiji i tako pomogao punjenje državne kase, već je s porodicom otputovao u Tursku.Ista pitanja prosleđena su i njegovoj savetnici za medije Stanislavi Pak. Odgovor nismo dobili ni od nje.

Premijer Aleksandar Vučić o luksuznim letovanjama srpskih funkcionera DOK NE IZAĐEMO IZ KRIZE, LETOVAĆU U SRBIJIPremijer Aleksandar Vučić kaže da nikoga od srpskih političara ne može da osuđuje zbog toga što godišnji odmor provode izvan Srbije, da svako ima pravo da zarađeni novac troši gde želi, ali da će on dok god država ne izađe iz krize - biti u Srbiji.- Sebi namećem tu obavezu, ali nisam uspeo da je nametnem ljudima u svom okruženju. Nikoga ne mogu da osuđujem. Jedino što mogu da kažem da ću i sledeće godine da budem u Srbiji, i sve dok ne izađemo iz krize -kazao je Vučić, kao i da mu nije jasno odakle nekima novac za boravak od 20 dana na moru.- Važna je odgovornost političara, da se ne ponašaju bahato, već u skladu sa svojim mogućnostima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track