ČEDA NE SLUŠA LDP: Stranka traži Živkovića i Radulovića, on zove Pajtića i Tadića!
Foto: Zorana Jevtić

Nesaglasnost

ČEDA NE SLUŠA LDP: Stranka traži Živkovića i Radulovića, on zove Pajtića i Tadića!

Politika -
Jovanović koristi svoj autoritet lidera partije i ne želi da posluša volju skoro svih članova, kažu stranačke kolege

BEOGRAD - Stranački organi Liberalno-demokratske partije, uključujući sve opštinske odbore i Politički savet te stranke, zatražili su od lidera partije Čedomira Jovanovića,da radi na formiranju novog liberalnog opozicionog bloka samo sa Novom strankom Zorana Živkovića i pokretom Saše Radulovića. - Dosta je bilo, piše Danas pozivajući se na izvore u LDP.List piše, pozivajući se na izjave funkcionera te stranke, da su oni od Jovanovića zahtevali da odmah prekine razgovore o objedinjavanju opozicije sa predsednikom demokrata Bojanom Pajtićem, liderom Nove demokratske stranke, Borisom Tadićem, kao i Veroljubom Stevanovićem, predsednikom stranke Zajedno za Šumadiju.

Problem je u tome što se Čedomir Jovanović oglušio o te zahteve najviših funkcionera stranke sa namerom da nastavi da radi na okupljanju opozicije oko Pajtića i Tadića.

„Jovanović koristi svoj autoritet lidera partije i ne želi da posluša volju skoro svih članova Političkog saveta i opštinskih odbora partije. Njegovi izgovori se zasnivaju na navodnoj želji da ne doprinosi još većem raslojavanju u DS i sukobima koji su aktuelni u stranci demokrata“, rekli su sagovornici lista. koji su želeli da ostanu anonimni. Objašnjavajući razloge zbog kojih smatraju da treba prekinuti sve kontakte u vezi sa objedinjavanjem opozicionog bloka sa Pajtićem, Tadićem i Stevanovićem, oni u naveli njihovu iskompromitovanost dugogodišnjim prisustvom u političkom životu i vlasti.

„Kakav bismo mi kao opozicija imali kredibilitet da kritikujemo aktuelnu vlast sa predstavnicima poput Borisa Tadića i Bojana Pajtića. Da bi nas građani shvatili ozbiljno i dali nam podršku, moramo da nastupamo sa neuprljanim ličnostima, koji nisu bili na vlasti i prokockali svoje šanse“, rekli su sagovornici lista Danas.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track