SUSRET NIKOLIĆ-MOGERINI: Cilj uređena Srbija
Foto: Mogerini I Nikolic, Printskrin

Zvanična poseta ministarke spoljnih poslova Italije

SUSRET NIKOLIĆ-MOGERINI: Cilj uređena Srbija

Politika -
Srbija je dokazala svoju rešenost da jednom za svagda uspostavi sistem koji će od nje stvoriti sigurno mesto za investicije, rekao je Nikolić

BEOGRAD - Sve što smo uradili na putu evrointegracija uradili smo u cilju da Srbija postane moderna, uređena država i od tog cilja niko, ko Srbiji želi dobro, ne sme da odstupi, rekao je danas predsednik Tomislav Nikolić u razgovoru sa ministarkom spoljnih poslova Federikom Mogerini.

Srbija je dokazala svoju rešenost da jednom za svagda uspostavi sistem koji će od nje stvoriti sigurno mesto za investicije, rekao je Nikolić, saopštila je Pres služba predsednika Srbije.

Nikolić je rekao da je državna administracija dokazala rešenost da Srbiju uvede u Evropsku uniju (EU) i da će se to odvijati onim tempom koji Srbija bude usaglasila sa Briselom.

Nikolić je uputio poziv predsedniku Italije Đorđu Napolitanu da poseti Srbiju, navodi se u saopštenju.

Mogerini je rekla da je Balkan region od izuzetnog značaja za Italiju, a posebno je to Srbija, i da je upravo zbog toga rešila da poseti sve glavne gradove evropskih država tokom šestomesečnog predsedavanja Italije Evropskom unijom.

Ona je obećala pomoć Italije našoj zemlji u procesu evrointegracija i izrazila nadu da će u periodu predsedavanja Italije Srbija uspeti da otvorimo neka važna poglavlja u pregovorima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track