DA VIDITE KAKO DAJU KAD IH PRITISNETE: VUČIĆ Direktori javnih preduzeća uplatili 150 miliona evra!

Monopolisti

DA VIDITE KAKO DAJU KAD IH PRITISNETE: VUČIĆ Direktori javnih preduzeća uplatili 150 miliona evra!

Politika -
Nisu oni tu jer su pametniji od svih nas, nego što im je država dala da budu monopolisti i da naplaćuju nešto što im ne pripada, rekao predsednik Vlade

BEOGRAD - Premijer Aleksandar Vučić izjavio je večeras da će direktori javnih predezeća koja ostvaruju profit do 15. januara morati da uplate novac u budžet i dodao da je do sada već obezbeđeno 150 miliona evra po ovom osnovu.

"Da vidite kad ih pritisnete kako mogu da obezbede više. Već smo obezbedili 150 miliona evra više i to ne u obećanjima, nego u novcu koji će da se uplati državi", izjavio je Vučić gostujući na RTS. Premijer je primetio da će direktori uplatiti novac u budžet "trčećim korakom".

"Nisu oni tu jer su pametniji od svih nas, nego što im je država dala da budu monopolisti i da naplaćuju nešto što im ne pripada", rekao je on.

Premijer je rekao da će brzo biti rešeno pitanje velikog broja direktora u EPS-u, koji će, nakon koorporativizacije koja sledi, "da lete", ali nije precizirao o kom smanjenju se radi. Govoreći o konkursu za izbor novog direketora EPS-a, on je naveo da "nije srećan starim rukovodstvom, a da li ćemo naći novo, to me ne pitajte". "Konkurs je bio, a da vam pokažem rezultate... svaka čast izuzecima. Evo, pogledajte sami", izjavio je Vučih.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track