Dačić danas u Briselu na skriningu o spoljnoj politici
Foto: Beta

Zvanična poseta

Dačić danas u Briselu na skriningu o spoljnoj politici

Politika -
Srpski šef diplomatije će na skriningu o poglavlju 31 pristupnih pregovora razgovarati sa stručnjacima Evropske komisije o usklađivanju srpske diplomatije sa zajedničkom spoljnom politikom EU

BRISEL - Ministar spoljnih poslova i prvi potpredsednik srpske vlade Ivica Dačič posetiće danas Brisel, gde će učestvovati na skriningu o spoljnoj politici i održati predavanje o evropskim integracijama Srbije.

Dačić će na skriningu o poglavlju 31 pristupnih pregovora razgovarati sa stručnjacima Evropske komisije o usklađivanju srpske diplomatije sa zajedničkom spoljnom politikom EU.

Ova tema bila je i deo godišnjeg izveštaja EK o napretku Srbije u procesu proširenja, objavljenog u sredu, gde je konstatovano da Srbija zaostaje u usklađivanju politike sa EU i da se očekuje da to u narednom periodu nadoknadi.

Evropski komesar za proširenje Štefan File izjavio je u sredu tim povodom da bi najbolji način da se ovo reši bilo što skorije otvaranje poglavlja 31 u pretpristupnim pregovorima.Dačić će tokom dana održati i predavanje u Centru za evropsku politiku (EPC), uticajnom trustu mozgova sa sedištem u Briselu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja