Dačić i Ferhojgen: Srbija spremna za članstvo u EU
Foto: Tanjug

Dačić i Ferhojgen: Srbija spremna za članstvo u EU

Politika -
Ferhojgen je ocenio da je Srbija sada spremnija za članstvo nego, što su to bile zemlje koje su 2004. i kasnije postale članice Unije

BEOGRAD - Prvi potpredsednik Vlade Ivica Dačić i bivši evropski komesar za proširenje Ginter Ferhojgen istakli su danas da je Srbija spremna za članstvo u Evropskoj uniji.

Ferhojgen je ocenio da je Srbija sada spremnija za članstvo nego, što su to bile zemlje koje su 2004. i kasnije postale članice Unije.

On je naglasio da oseća snažnu obavezu da se založi za Srbiju u EU i da će to i činiti, između ostalog, i zato što smatra da ponašanje prema našoj zemlji u prethodnom periodu nije uvek bilo korektno.

"EU treba da nastavi sa politikom proširenja, jer je to u interesu svih članica Unije, kao i da perspektiva članstva predstavlja veliki podsticaj sprovođenju političkih, ekonomskih i društvenih reformi u zemljama kandidatima za članstvo", istakao je Ferhojgen.

Dačić, koji je i šef srpske diplomatije, istakao je da je prvi spoljnopolitički prioritet Srbije članstvo u Evropskoj uniji i dodao da je naša zemlja potpuno spremna za pregovarački proces.

Dačić, koji je i šef srpske diplomatije, izrazio je nadu da će Ferhojgen svojim iskustvom pomoći Srbiji na putu ka EU i naglasio da je naša zemlja spremna za jačanje sveukupnih bilateralnih odnosa sa SR Nemačkom.

Fehojgen, istaknuti član Socijaldemokratske partije Nemačke i bivši poslanik Bundestaga boravi u Beogradu povodom učešća na konferenciji „EU i Zapadni Balkan 2020“.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track