Dačić na sastanku šefova diplomatija Višegradske grupe
Foto: Tanjug

Ministar u Bratislavi

Dačić na sastanku šefova diplomatija Višegradske grupe

Politika -
Šef srpske diplomatije kazao i da Srbija sprovodi ubrzane reforme kako bi dostigla najviše evropske standarde u svim oblastima i time ispunila kriterijume za članstvo

BRATISLAVA - Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas na sastanku šefova diplomatija Višegradske grupe i Zapadnog Balkana da su razvoj ekonomije i uspostavljanje održivog, dobrog upravljanja, ključni za razvoj regiona Zapadnog Balkana u celini.

Na sastanku u Bratislavi, Dačić je izrazio uverenje da će uspostavljanje Fonda za Zapadni Balkan doprineti iniciranju niza regionalnih projekata što će biti dodatni podsticaj saradnji i ekonomskom napretku u regionu, a posebno će, dodao je, biti dragocena iskustva Međunarodnog višegradskog fonda.

Šef srpske diplomatije ponovio je da je ključni spoljnopolitički prioritet Srbije punopravno članstvo u EU, dodajući da je vizija zajedničke evropske budućnosti vizija svih na Zapadnom Balkanu.

Dačić je kazao i da Srbija sprovodi ubrzane reforme kako bi dostigla najviše evropske standarde u svim oblastima i time ispunila kriterijume za članstvo.

Govoreći o planu Vlade Srbije za izlazak iz ekonomske krize, Dačić je naveo da se kontinuirano radi na unapređenju poslovnog ambijenta za strane investitore. Zajednički interes svih zemalja u regionu Zapadnog Balkana, kako je naglasio, jeste sprovođenje uspešnih reformi s ciljem da se uspostave efikasni ekonomski sistemi.

Dačić je rekao i da je Višegradska grupa "veoma koristan model saradnje" za Zapadni Balkan i da je posebno važno da njene članice nastave da podržavaju proces proširenja EU, a time i razvoj i unapređenje bezbednosti i stabilnosti evropskog kontinenta u celini.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track