DAČIĆ: Ne znam za novi izveštaj o paljenju ambasada SAD i Nemačke!
Foto: Dado đilas

Nasilje na mitingu Kosovo je Srbija

DAČIĆ: Ne znam za novi izveštaj o paljenju ambasada SAD i Nemačke!

Politika -
Ne znam, mene policija nikad nije informisala o tome, čak ni kad sam bio ministar unutrašnjih poslova. O tome su sarađivali sa tužilaštvom direktno iako se na tome insistiralo i u to vreme - rekao je Dačić i dodao da mu nije poznato da li je u međuvremenu došlo do nekog novog izveštaja

BEOGRAD - Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da ne zna da li je došlo do “nekog novog izveštaja” vezanog za istragu o paljenju ambasade SAD i Nemačke u protestima 2008. zbog jednostranog proglašenja nezavisnosti Kosova

- Ne znam, mene policija nikad nije informisala o tome, čak ni kad sam bio ministar unutrašnjih poslova. O tome su sarađivali sa tužilaštvom direktno iako se na tome insistiralo i u to vreme - rekao je Dačić novinarima u Palati “Srbija” posle susreta sa jermenskim kolegom Edvardom Nalbandijanom.

- Nije mi poznato da li je u međuvremenu došlo do nekog novog izveštaja - dodao je bivši ministar policije.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je nedavno da će do kraja septembra biti poznato da li se neko oglušio o naređenja da zaštiti strana predstavništva i da li su ta naređenje uopšte izdata 2008. godine kada su zapaljene.

Stefanović je rekao da postoje novi dokazi u slučaju paljenja ambasada i dodao da će biti salušani svi koji su bili u lancu komandovanja 21. februara 2008. godine kada su zapaljene ambasade posle mitinga “Kosovo je Srbija”.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track