DAČIĆ POSTROJAVA SOCIJALISTE: Kome se ne sviđa, nek se pokupi i ide!
Foto: BETa MILOS MISKOV

Pobesneo

DAČIĆ POSTROJAVA SOCIJALISTE: Kome se ne sviđa, nek se pokupi i ide!

Politika -
Predsednik SPS na sednici GO sat vremena govorio o ciljevima stranke, pa je članstvu popustila pažnja i počeli su da se domunđavaju; Revoltiran ponašanjem, Dačić poručio drugovima da mogu da napuste sednicu odbora

BEOGRAD - Ivica Dačić, predsednik SPS, žestoko je odbrusio članstvu na jučerašnjoj sednici Glavnog odbora stranke. Revoltiran ponašanjem svojih pulena, poručio im je da svako kome se ne sviđa šta priča može slobodno da se pokupi i ide! Kako saznaje Kurir, dok je govorio o daljim ciljevima stranke i predstojećem kongresu, zakazanom za 14. decembar, pojedinci su počeli da se međusobno domunđavaju, što je šefa socijalista naljutilo.Kao na raspustu- U početku smo ga svi pažljivo slušali, ali kako je vreme odmicalo, a Ivica govor nije privodio kraju, pažnja nam je malo popustila. Došaptavanje je vrlo brzo preraslo u domunđavanje, pa u razgovor, i Ivici je zasmetalo što ga pola odbora ne sluša. Povisio je ton i rekao: „Kome se ne sviđa šta pričam, neka se pokupi i ide“ - kaže izvor i dodaje:- Niti se Ivica naljutio, niti je neko od nas to shvatio tragično. Malo smo se opustili, opomenuo nas je, i to je to. Brzo smo se doveli u red (smeh).Pre sednice GO, održana je sednica Predsedništva stranke, koju je vodio Žarko Obradović jer Dačić tada nije bio u centrali.Jedini kandidat- I sednica Predsedništva je prošla glatko, nije bilo rasprave. Novica Tončev je predložio da se članstvo na kongresu bira kroz dve opcije - da izaberemo Ivicu za predsednika, drugih kandidata i neće biti, a da onda on izabere ekipu i da se tako izbegne lobiranje po odborima. Ili da se izjasnimo koliko opštinskih odbora treba da predloži neku osobu da bi bila kandidat za određenu funkciju. Međutim, taj zahtev nije prošao - protiv su bili Dijana Vukomanović i Žarko Obradović - dodaje naš izvor.

SastanakS VUČIĆEM O KOALICIJIDačić je kazao da će SPS podržati ekonomske mere Vlade.- Premijer i ja smo se dogovorili o tome da narednih dana održimo i politički sastanak koalicije, u smislu pune podrške merama koje će biti predstavljene - rekao je on.

Ivica DačićKONGRES ZA REFORMU SPSNa kongresu stranka će biti profilisana kao moderna socijaldemokratska stranka evropske orijentacije. Biće to kongres reformi, na kojem ćemo odrediti stranačke prioritete, definisati šta pripada prošlosti stranke i šta je čeka u budućnosti - rekao je Dačić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track