Dačić i Lagumdžija: Zajedno smo jači
Foto: Tanjug

Šef bosanske diplomatije u Beogradu

Dačić i Lagumdžija: Zajedno smo jači

Politika -
Kao dobar primer saradnje ministri su naveli donatorsku konferenciju za ugrožene od poplava u Srbiji i BiH, na kojoj je, kako su zajedno ocenili, prikupljeno više sredstava nego da su dve zemlje odvojeno skupljale novac
1 / 2 Foto: Tanjug

BEOGRAD - Odnosi Srbije i Bosne i Hercegovine su u velikom usponu i zajednička je želja da se takva dinamika nastavi, ocenili su danas u Beogradu šefovi diplomatija Srbije i BiH Ivica Dačić i Zlatko Lagumdžija.

"Međusobno smo povezani i zajedno smo mnogo jači nego pojedinačno", rekao je Dačić na konferenciji za novinare posle sastanka u Palati Srbija.

Kao dobar primer takve saradnje ministri su naveli donatorsku konferenciju za ugrožene od poplava u Srbiji i BiH, na kojoj je, kako su zajedno ocenili, prikupljeno više sredstava nego da su dve zemlje odvojeno skupljale novac.

"Međunarodna zajednica je pozitivno ocenila naš zajednički nastup", rekao je Dačić.

Srbija je, prema njegovim rečima, zainteresovana za stabilnost BiH, za njen ekonomski razvoj i postoji uzajamna podrška na putu ka Evropskoj uniji.

Dačić je najavio i da će se 22. avgusta u Berlinu sastati sa ministrom spoljnih poslova Nemačke Frankom Valterom Štajnmajerom i da će tom prilikom biti reči o bilateralnim odnosima Srbije i Nemačke, konsultacijama o srpskom predsedavanju OEBS ali i o konferenciji o zapadnom Balkanu u Berlinu 28. avgusta, kojoj će prisustvovati premijeri, ministri spoljnih poslova i ekonomija zemalja regiona.

Lagumdžija je istakao da Srbija i BiH predstavljaju uzor za regionalnu saradnju i da je na današnjem sastanku bilo reči o unapređenju odnosa dve zemlje."Ujedinjeni u regionu možemo učiniti mnogo više ako budemo radili zajedno", rekao je Lagumdžija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track