Devenport: Na putu Srbije ka EU sve ide po rasporedu
Foto: Tanjug

Najpozitivniji izveštaj

Devenport: Na putu Srbije ka EU sve ide po rasporedu

Politika -
Ovo je veoma bitan dan i za Srbiju i za Uniju, jer uprkos teškoćama i izazovima sve ide po rasporedu. U pregovorima do sada nije izgubljen nijedan dan, rekao je šef delegacije EU

BEOGRAD - Šef Delegacije EU u Beogradu Majkl Devenport izjavio je danas, nakon što je premijeru Aleksandru Vučiću uručio Izveštaj EK o napretku Srbije, da je ovo veoma bitan dan i za Srbiju i za Uniju, da uprkos teškoćama i izazovima sve ide po rasporedu, te da u pregovorima do sada nije izgubljen nijedan dan.

Devenport je na konferenciji za novinare u Vladi Srbije rekao da je Vučiću takođe predstavio i Strategiju daljeg proširenja EU.

"Imali smo tokom ovog perioda mnogo koraka unapred što se tiče Srbije na putu ka EU. Mislim, naravno, na usvojanje pregovaračkog okvira u decembru 2013. o prvoj konferenciji o pristupanju u januaru i mislim da su ove odluke predstavljale zaslužno priznanje stalnog napretka koji Srbija postiže u reformama i normalizaciji odnosa sa Kosovom", rekao je Devenport.

Ocenio je i da su prevremeni parlamentarni izbori u martu ove godine potvrdili težnje Srbije ka evropskim integracijama.

"Želim da istaknem visok stepen posvećenosti i profesionalnosti državne administracije čitavom procesu", rekao je Devenport i najavio da je planirano da proces skrininga bude završi do marta 2015. godine.

"Uprkos svim teškoćama i izazovima sve ide tačno po rasporedu. Nijedan dan nije izgubljen", konstatovao je šef misije EU u Srbiji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track