Devenport: Srbija sistematski napreduje prema EU
Foto: Fonet

Pohvale od ambasadora

Devenport: Srbija sistematski napreduje prema EU

Politika -
Ambasador EU je naglasio da nije izgubljen nijedan dan u pregovaračkom procesu, i pored toga što su u Srbiji u martu održani izbori, i dodao da nema sumnje da će proces biti nastavljen

BEOGRAD - Šef Delegacije EU u Beogradu Majkl Devenport ocenio je danas da Srbija sistematski napreduje ka EU i da će takvo opredeljenje biti potvrđeno 8. oktobra, kada će Evropska komisija predstaviti izveštaj o napretku.

"Važno je da je Srbija napravila izbor, strateški izbor, počela pristupne pregovore u januaru i da napreduje na sistematski način", rekao je Devenport na četvrtom Beogradskom bezbednosnom forumu.

Ambasador EU je naglasio da nije izgubljen nijedan dan u pregovaračkom procesu, i pored toga što su u Srbiji u martu održani izbori, i dodao da nema sumnje da će proces biti nastavljen.

Devenport je govorio na panelu na kojem je Konstanca Štelcenmuler, viši transatlantski saradnik Nemačkog Maršalovog fonda SAD predstavila u Beogradu izveštaj o transatlantskim trendovima za 2014. godinu.

Na tom panelu učestvovali su i ambasador SAD u Beogradu Majkl Kirbi, ambasador Italije u Srbiji Đuzepe Manco i generalni sekretar Saveta za regionalnu saradnju Goran Svilanović.

Beogradski bezbednosni forum, u organizaciji Beogradskog fonda za političku izuzetnost, Evropskog pokreta u Srbiji i Beogradskog centra za bezbednosnu politiku, koji je okupio 450 učesnika, traje do 2. oktobra.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja