DS i NS: Da li je pravi trenutak za Putinovu posetu?
Foto: Nebojša Mandić

Opozicija u Skupštini

DS i NS: Da li je pravi trenutak za Putinovu posetu?

Politika -
Predsednik Nove stranke Zoran Živković novinarima u Skupštini Srbije rekao je da se trenutno "vodi rat između Rusije i Ukrajine", pa zbog toga i nije najpovoljniji momenat za Putinovu posetu Beogradu

BEOGRAD - Poslanici opozicionih partija u Skupštini Srbije, Demokratske stranke i Nove stranke, ocenili su danas da nije sporno da li Srbija treba da ugosti "velikog i značajnog lidera" kakav je ruski predsednik Vladimir Putin, ali su postavili pitanje trenutka kada to treba učiniti.

Predsednik Nove stranke Zoran Živković novinarima u Skupštini Srbije rekao je da se trenutno "vodi rat između Rusije i Ukrajine", pa zbog toga i nije najpovoljniji momenat za Putinovu posetu Beogradu. "Srbija se ovim stavlja na jednu stranu koja i ne radi baš sve po međunarodnom pravu", rekao je Živković.

On je upitao i zbog čega je baš 16. oktobar određen za dan posete Putinu, kada je Beograd u Drugom svetskom ratu oslobođen 20. oktobra 1944. Živković je ocenio da je taj datum određen prema tome kada je Putin slobodan.Poslanik Demokratske stranke Borislav Stefanović istakao je da je najbitnije da Srbija izvuče ekonomsku korist iz Putinove posete."Najbitniji su ekonomski rezultati, kao i dogovori o realizaciji nekih već postignutih sporazuma", ocenio je Stefanović.

Stefanović je kao problem istakao i to što, kako je ocenio, nesposobna vlast ne ume da organizuje proslavu dana oslobođenja Beograda na sam datum kada se to dogodilo, već kada to njoj odgovora.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja